Mraz zahteval prvo smrtno žrtev v Sloveniji

28. 2. 2018, 14:56 | Aktualno | Vir: STA

              Mraz zahteval prvo smrtno žrtev v Sloveniji (foto: profimedia) profimedia

Mraz je zahteval prvo smrtno žrtev v Sloveniji. Reševalci Zdravstvenega doma Maribor so v torek okoli poldneva v okolici Maribora našli mrtvega moškega poznih srednjih let. Moški je padel, a sam ni mogel vstati. Tako je v mrazu ležal več ur, je za STA povedal urgentni zdravnik v zdravstvenem domu Gregor Prosen.

V bolnišnici v Mariboru pa se zaradi hude podhladitve za življenje bori moški iz okolice Ormoža. V torek se je vinjen vračal domov in padel pred vhodom v svojo hišo, našli pa so ga danes in ga odpeljali v Univerzitetni klinični center (UKC) Maribor, so za STA povedali na Policijski upravi Maribor.

Moški iz okolice Ormoža je bil hudo podhlajen - njegova telesna temperatura je bila 21 stopinj Celzija, je novinarjem povedal organizacijski vodja klinike za kirurgijo v UKC Maribor Jože Ferk.

O moškem iz okolice Maribora, ki je umrl po več urah ležanja na mrazu, je prvi poročal Radio Maribor. Moški je padel na svojem dvorišču. Po za zdaj še neuradnih informacijah je živel sam in se preslabo oblečen odpravil iz hiše, kjer mu je zdrsnilo in je obležal, so zapisali na portalu MMC Radiotelevizije Slovenija.

Primerov podhladitve pa niso imeli niti v Splošni bolnišnici Celje niti v slovenjgraški bolnišnici, so za STA danes povedali v obeh bolnišnicah.

V Urgentnem centru Celju v zadnjih dneh sicer ne beležijo povečanega števila obravnav, ki so vezane na trenutne vremenske razmere. V ponedeljek so imeli nekaj poškodb zapestij in gležnjev, ki jih povezujejo z ledeno podlago.