Na družabnih omrežjih vre: Ministrica za šolstvo na gala prireditvi brez maske!

22. 9. 2020, 13:12 | Aktualno | Piše: N.Z.

              Na družabnih omrežjih vre: Ministrica za šolstvo na gala prireditvi brez maske! (foto: Daniel Novakovič/STA) Daniel Novakovič/STA

Fotografije z dobrodelne prireditve v Unionski dvorani Grand Hotela Union, ki jo je organiziral Olimpijski komite Slovenije z namenom zbiranja sredstev za Fundacijo Miroslava Cerarja, razburja duhove.

Fotografije z dogodka namreč jasno kažejo, da je bila med prisotnimi tudi ministrica za šolstvo Simona Kustec, ki tako kot vsi ostali prisotni (pa jih je bilo tam zbranih več kot stopetdeset), NI NOSILA MASKE.

Iz posnetkov z dogodka je nato mogoče še sklepati, da na prireditvi niso upoštevali razdalje najmanj metra in pol, kot to svetuje NIJZ, zato je zdravstveni inšpektorat tozadevno že ukrepal in izvedel postopek proti organizatorju dogodka.

Na dogodku so za pomoč mladim športnikom iz socialno ogroženih okolij sicer uspelo zbrati 120.000 evrov, od česar je Mednarodni olimpijski komite prispeval kar 50.000. Vse o sicer nadvse častitljivem dogodku si lahko preberete TUKAJ.

Ministrica se je na Twitterju za ’spodrs’ že opravičila, a razburjenih čivkačev s tem nikakor ni pomirila.