Na Hrvaškem 199 novih okužb in največ aktivnih od začetka epidemije

18. 8. 2020, 15:50 | Aktualno | Vir: STA

              Na Hrvaškem 199 novih okužb in največ aktivnih od začetka epidemije (foto: Shutterstock) Shutterstock

Na Hrvaškem so v zadnjih 24 urah potrdili 199 novih okužb z novim koronavirusom, je sporočil nacionalni štab civilne zaščite. Aktivnih okužb v državi pa je 1371, kar je največ od začetka epidemije.

Doslej so največje število aktivnih okužb zabeležili 14. aprila, ko jih je bilo 1258, poroča hrvaški portal index.hr.

V bolnišnicah je 120 bolnikov, od katerih jih je 11 na ventilatorjih, so sporočili iz nacionalnega štaba.

V zadnjih 24 urah so izvedli 1824 testov, skupno 140.471. Doslej so na Hrvaškem potrdili 6855 primerov okužbe z novim koronavirusom, zaradi covida-19 je umrlo 166 ljudi.

Po podatkih županijskih štabov civilne zaščite so največ primerov okužbe potrdili v Splitsko-dalmatinski županiji, in sicer 39. Sledi Zagreb z 32 okužbami. Okoli 20 so jih potrdili v Slavoniji. V Zadrski županiji so potrdili sedem novih okužb, sedem so jih potrdili tudi v Istrski županiji, navaja index.hr.

Skupni podatki za celotno državo se sicer ne ujemajo vedno s podatki posameznih županijskih štabov zaradi različnega časa objave podatkov nekaterih štabov.

Hrvaški minister za znanost in izobraževanje Radovan Fuchs pa je v danes objavljenem pogovoru za Jutarnji list napovedal, da se bo šolski pouk na Hrvaškem začel 7. septembra. Ali se bodo osnovnošolci in srednješolci vrnili v šolske klopi ali pa bodo kombinirali klasičen pouk in pouk na daljavo, pa bo znano šele 31. avgusta, navaja časnik, saj mora delovna skupina vse podrobnosti še dodelati.