Na Hrvaškem rekordnih 255 novih okužb

Največ v splitsko-dalmatinski županiji

20. 8. 2020, 15:27 | Aktualno | Vir: STA

              Na Hrvaškem rekordnih 255 novih okužb (foto: Profimedia) Profimedia

Na Hrvaškem so v zadnjem dnevu potrdili 255 novih okužb z novim koronavirusom, s čimer so že drugič ta teden potrdili rekord. Trenutno imajo na Hrvaškem 1689 aktivnih okužb, je danes sporočil nacionalni štab civilne zaščite v Zagrebu.

Trenutno je v bolnišnici na zdravljenju 127 bolnikov, od tega jih je 12 na ventilatorju, poroča hrvaški portal index.hr

Skupno so na Hrvaškem doslej potrdili 7329 okužb, 168 bolnikov s covidom-19 je umrlo.

Največ novih okužb so v zadnjem dnevu znova potrdili v splitsko-dalmatinski županiji, 75. Sledi Zagreb s 44 novimi okužbami.

Porast beležijo tudi v Istri, kjer so potrdili 27 novih okužb, a gre v 18 primerih za ljudi, ki so že bili v samoizolaciji v povezavi s primeri okužbe v mesno-predelovalnem obratu in vrtcih v Pulju in Vrsarju. Trije primeri v Istri pa so uvoženi. V Istri je trenutno 49 aktivno okuženih.

V primorsko-goranski županiji je devet novih okužb, v glavnem gre za mlade ljudi, ki so se vrnili z dopusta v Dalmaciji, ena oseba pa je prišla iz Avstrije.

Vse več evropskih držav uvršča Hrvaško na seznam tveganih območij. Potem ko je Avstrija uvedla obvezno testiranja za vse, ki se vrnejo iz Hrvaške, pa bo slovenska vlada po napovedih danes Hrvaško uvrstila na rdeči seznam. To pomeni, da bo povratnike v Slovenijo predivoma od tega konca tedna doletela karantena.

Podobno kot Slovenija razmišlja o uvedbo karantene tudi Velika Britanija. Nemški inštitut Roberta Kocha pa je za nevarni območji razglasil šibeniško-kninsko in splitsko-dalmatinsko županijo. Nemško zunanje ministrstvo bi lahko tako državljanom odsvetovalo potovanje v ta dva dela Hrvaške.