Na Hrvaškem so v zadnjem dnevu potrdili 136 novih primerov okužbe

24. 8. 2020, 15:08 | Aktualno | Vir: STA

              Na Hrvaškem so v zadnjem dnevu potrdili 136 novih primerov okužbe (foto: Profimedia) Profimedia

Na Hrvaškem so v zadnjem dnevu potrdili 136 novih primerov okužbe z novim koronavirusom, dva bolnika s covidom-19 sta umrla, je na novinarski konferenci nacionalnega štaba civilne zaščite danes sporočil hrvaški minister za zdravje Vili Beroš.

V zadnjem dnevu so opravili 1722 testov na okužbo, poroča hrvaška tiskovna agencija Hina.

Aktivnih primerov okužbe v državi je trenutno 2213, od tega je 163 bolnikov na zdravljenju v bolnišnicah, 16 več kot v nedeljo. Na ventilatorjih je tako kot v nedeljo še vedno 12 bolnikov.

Covidu-19 sta v zadnjih 24 urah podlegla več kot 70 let stara moška z več pridruženimi boleznimi. Skupno je covid-19 v državi zahteval 173 življenj, okužb pa so potrdili skupno 8312.

Največ okužb so v zadnjem dnevu po podatkih županijskih štabov znova potrdili v splitsko-dalmatinski županiji, in sicer 77. Sledi Zagreb z 38 okužbami, poroča regionalna televizija N1.

V istrski županiji v zadnjih 24 urah niso potrdili nobenega novega primera okužbe. V zadrski in dubrovniško-neretvanski županiji so potrdili po šest novih okužb, v primorsko-goranski tri, v šibeniško-kninski pa enega.

Vodja nacionalnega štaba, notranji minister Davor Božinović je povedal, da so na današnjem sestanku z vsemi županijskimi štabi obravnavali razmere glede na povečanje okužb. Dogovorili so se, da morajo lokalni štabi bolj natančno definirati žarišča okužb, o morebitnih novih ukrepih pa niso govorili, poroča Hina.