Na Japonskem umrla potnika z ladje za križarjenje

20. 2. 2020, 08:09 | Aktualno | Vir: STA

              Na Japonskem umrla potnika z ladje za križarjenje (foto: profimedia) profimedia

Kitajska je sporočila, da so zabeležili upad števila novih okužb z novim koronavirusom, ki je doslej po zadnjih podatkih zahteval 2118 smrtih žrtev, več kot 74.000 ljudi je okuženih. Japonski mediji pa danes poročajo, da sta umrla dva potnika z ladje za križarjenje Diamond Princess.
 

Oba potnika so v slabem zdravstvenem stanju premestili z ladje v bolnišnico 11. oziroma 12. februarja. Gre za par, moškega in žensko, ki sta stara več kot 80 let, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Japonski minister Katsunobu Kato je zaenkrat novico potrdil le delno in dejal, da je treba počakati, da bodo najprej obvestili družino. "Molim za njuni duši in izražam sožalje njunima užaloščenima družinama," je dejal. Dodal je, da so ju nemudoma, ko sta kazala znake okužbe odpeljali v bolnišnico. Dejal je, da verjame, da sta bila deležna najboljšega možnega zdravljenja.

Na ladji, na kateri je tudi šest Slovencev, so doslej potrdili 621 okužb z virusom sars-cov-2.

Na Kitajskem je doslej umrlo 2118 ljudi. Nazadnje so zabeležili 114 novih smrtnih žrtev. Po navedbah kitajskih oblasti je to najmanjše povečanje novih smrtnih primerov v skoraj mesecu dni, vključno z najhuje prizadeto provinco Hubei. Na Kitajskem se je tako okrepilo upanje, da se epidemija bliža vrhuncu.

Svetovna zdravstvena organizacije (WHO) je sicer ob tem že opozorila, da najverjetneje še ni prišlo do preobrata.