Na Kickstarterju štartala kampanja za novo generacijo pametnega rokovnika Organicer

Izdelek slovenskega zagonskega podjetja

21. 1. 2021, 12:15 | Aktualno

              Na Kickstarterju štartala kampanja za novo generacijo pametnega rokovnika Organicer (foto: Organicer) Organicer

V vedno bolj digitalnem svetu, kjer je udobnost digitalnih zapiskov pri roki ključnega pomena, si mnogi še vedno želijo fizičnega pisanja z roko v papirnati zvezek. Nov pametni rokovnik poskrbi, da vam nikoli ne bo treba izbirati.

Organicer je produkt, ki presega vrzel med lastnoročnimi in digitalnimi zapiski, s kombiniranjem fizičnega rokovnika in digitalne mobilne aplikacije.

V četrtek, 21. 1. 2021 ob 17.00, bo podjetje lansiralo Kickstarter kampanjo za njihovo že tretjo izdajo pametnega rokovnika in hkrati prvo, ki vaš ročni zapis v trenutku pretvori v digitalno obliko.

»Razmišljati smo pričeli v smeri kaj dodati planerju, da bo osebi, ki ga uporablja, povečal produktivnost. In na tej točki se je porodila ideja o analogno-digitalno hibridnem planerju – Organicerju.«  - Ines Mulec, grafična oblikovalka pri podjetju Organicer d.o.o.

Organizacija struktur je podobna osebnim rokovnikom, v ospredju pa so tri glavne strukture - dnevni načrti, liste opravil in zapiski. Prva struktura, dnevni načrti so organizirani v polurnih terminih za sestanke od 6. ure zjutraj, do 21.30 zvečer. Pri skeniranju dnevnega načrta aplikacija samodejno prepozna zapolnjene prostore in nastavi opomnike v telefonu. Sestanke lahko sinhronizira tudi z Google in Apple koledarji. Druga struktura liste opravil so seznami, ki jih lahko delite s prijatelji ali sodelavci. Osebe, s katerimi ste jih dali v skupno rabo, bodo prejele obvestilo vsakič, ko bo naloga na seznamu označena kot dokončana. Zapiski pa so zvezku podobni del rokovnika. 

Organicer

Vsako glavno strukturo v (skoraj popolnoma) nedatiranem rokovniku Organicer lahko enostavno skenirate z aplikacijo Organicer. Po optičnem branju strani sistem inteligentnega prepoznavanja znakov (ICR) zazna vaše ročno napisane zapiske in jih prenese v digitalno besedilo v vašo mobilno aplikacijo. Tam zapiske lahko urejate, delite s prijatelji ali sodelavci in spreminjate čas sestankov.

V fizičnem rokovniku lahko izbirate med dvema različnima organizacijama strani: ena je sestavljena iz določenega števila vsakega odseka strukture, ki sledi drugemu. Druga postavitev pa vsebuje odseke »dnevni red«, kar pomeni, da se ena lista opravil, en dnevni načrt in dve strani zapiskov pojavijo ena za drugo v kombiniranem odseku. 

Za boljšo organizacijo in detajlno načrtovanje so, poleg glavnih struktur (primernih za digitalizacijo), v fizičnem rokovniku na izbiro tudi dodatki. Od preglednih koledarjev za posamezne mesece, če želite rokovnik datirati, pa do načrtovalcev osebnih ciljev, telovadbe, sledilcev prehrane in obsežnega načrtovalca projektov za poslovno uporabo.

Organicer je pametni rokovnik najnovejše generacije. Ne samo, da vaše ročno napisane zapiske prenese v digitalno aplikacijo, besedilo tudi pretvori v digitalno obliko, kar vam ponuja ogromno možnosti za uporabo. V dokaj novi konkurenci digitalnih rokovnikov je eden redkih, ki ponuja tako poglobljeno organizacijo vašega časa.

Kdo je ekipa Organicer?

Organicer, d.o.o. je družinsko zagonsko podjetje, ki je bilo ustanovljeno leta 2018. David Sovec, Ines Mulec, Nika Starovasnik, Saša Šegula, Marko Coklin in Urška Starovasnik so ustvarili pametni rokovnik (fizični rokovnik in mobilno aplikacijo), ki zaposlenim posameznikom pomaga reševati vsakdanje načrtovanje s povezavo ročnega in digitalnega zapisa. Po uspešni prvi Kickstarter kampanji v letu 2018 in lansiranju dveh izdaj, leta 2020 izdajajo že njihovo tretjo in hkrati prvo, ki vključuje inteligentno prepoznavanje znakov (ICR), ki vaše ročno napisano besedilo takoj pretvori v digitalno obliko.

V kratkih treh letih dela so bili predstavljeni že v reviji Mental Floss, prejeli so Walmartovo ponudbo za sodelovanje in kot gostje bili povabljeni na konferenco Net-Pro. Pojavili so se v več člankih, pa tudi kot gostje na nacionalni televiziji v oddaji »Prava Ideja« in s strani časnika Finance bili prepoznani, kot eden izmed 8 finalistov, pri imenovanju »najpodjetniške ideje« slovenskih zagonskih podjetij.

Povezava do Kickstarter kampanje: https://www.kickstarter.com/projects/organicer/organicer-planner-and-app
Spletna stran www.myorganicer.com.