Na Kongresnem trgu se na hitri test čaka okoli dve uri

Precej zanimanja

22. 12. 2020, 13:06 | Aktualno | Vir: STA

              Na Kongresnem trgu se na hitri test čaka okoli dve uri (foto: Profimedia) Profimedia

Za testiranje s hitrimi antigenskimi testi na okužbo z novim koronavirusom je v Ljubljani precej zanimanja. Prebivalci na test na Kongresnem trgu čakajo okoli dve uri. Večinoma so se za testiranje odločili, ker so imeli v zadnjih dneh rizičen stik ali pa želijo pred prazniki preveriti, ali so okuženi.

Eden mlajših čakajočih se je na primer v minulih dneh srečal z očetom, na parkirišču sta si ob upoštevanju vseh ukrepov predala paket. A je zvečer izvedel, da je oče zbolel. Okužbe zaenkrat še nima potrjene. Zato se je odločil za preventivno testiranje, saj ne želi okužbe prenesti naprej. V službi ima sicer dopust, je povedal.

Nad gnečo je bila presenečena starejša gospa z Viča. "Sem mislila, da bo ljudi manj. Zjutraj so rekli, da je vrsta do Ljubljanice. Sem si rekla, da bom šla v času kosila, ko bo gneča manjša," je povedala. Pred prazniki namreč želi biti prepričana, da ni okužena.

Tudi gospa, ki je bila v vrsti nekoliko pred njo, se je prišla testirat pred prazniki. Ima dva otroka, s katerimi se bo videla izmenično, najprej z enim, potem pa še z drugim.

Na testiranje so danes prišli tako mlajši kot starejši. Nekateri so se na čakanje pripravili in si prinesli čtivo, drugi pa so se na testiranje odpravili v skupinah.

Vsi, ki bi se želeli testirati, morajo s seboj prinesi osebni dokument in zdravstveno izkaznico. Testiranje bo za prebivalce brezplačno. Na testiranje se zaenkrat ni treba naročiti.

V Ljubljani se je na Kongresnem trgu mogoče testirati med 8. in 17. uro, teste pa bodo opravljali do četrtka. Testiranje pa poteka oz. bo v prihodnjih dneh v vseh mestnih občinah in nekaterih drugih krajih.