Na praznični ponedeljek 6 novih okužb, tri nove smrti

Opravili 683 testov

28. 4. 2020, 14:12 | Aktualno | Vir: STA

              Na praznični ponedeljek 6 novih okužb, tri nove smrti (foto: Profimedia) Profimedia

Na praznični ponedeljek so v Sloveniji opravili 683 testov na okužbo z novim koronavirusom in potrdili šest okužb, skupaj 1408. V ponedeljek so umrli trije bolniki s covidom-19, skupaj doslej 86. V bolnišnicah je bilo 78 bolnikov, od teh 24 na intenzivni negi, v domačo oskrbo so odpustili dve osebi, je na spletu objavila vlada.

Število hospitaliziranih je bilo po vladnih podatkih nižje za dva, število bolnikov na intenzivni negi pa večje za dva.

V UKC Ljubljana je število hospitaliziranih pacientov 31, s čimer številka ostaja ista kot dan prej. Na intenzivnem oddelku pa se zdravi 11 oseb, kar je dva več kot v istem obdobju v ponedeljek do poldneva, so iz največje zdravstvene ustanove v državi sporočili prek Twitterja. V Ljubljani so v kliničnem centru v zadnjih 24 urah intubirali še tri osebe, skupno število je zdaj 10.

V UKC Maribor so številke podobne. V ponedeljek do polnoči je bilo hospitaliziranih 30 pacientov, kar je eden več kot v nedeljo do polnoči. Na intenzivnem zdravljenju pa je 10 oseb, kar je prav tako eden več kot v nedeljo. Doslej so iz UKC Maribor odpustili 65 pacientov.

Na Kliniki Golnik je bilo po podatkih danes do 14.30 hospitaliziranih osem bolnikov, med njimi eden na oddelku za intenzivno nego.

Do zdaj je bilo v Sloveniji opravljenih 50.290 testiranj na okužbo z novim koronavirusom.