Na praznični ponedeljek 8 novih potrjenih okužb

Ena nova smrt

14. 4. 2020, 16:35 | Aktualno | Vir: STA

              Na praznični ponedeljek 8 novih potrjenih okužb (foto: Profimedia) Profimedia

Na praznični ponedeljek je bilo ob 541 izvedenih testiranjih potrjenih osem novih okužb z novim koronavirusom, je objavila vlada. Skupaj je potrjenih okuženih 1220. Skupno število hospitaliziranih je bilo pri 103, to je osem več kot v nedeljo, na intenzivni negi jih je bilo 35. Ob eni dodatni smrti se je število umrlih dvignilo na 56.

Na velikonočni ponedeljek je bila tako potrjena ena okužba več kot v nedeljo ob nekoliko manjšem številu opravljenih testiranj. V nedeljo je bilo teh namreč 554.

Skupaj so doslej v Sloveniji opravili 35.946 testiranj, potrjenih pa je bilo 1220 okužb z novim koronavirusom.

Med njimi je 548 moških in 672 žensk. Iz osrednjeslovenske statistične regije je 378 okuženih, 258 iz savinjske, 126 iz jugovzhodne Slovenije, 117 iz pomurske, 103 iz podravske, 75 iz gorenjske, 45 iz koroške, 30 iz primorsko-notranjske, 26 iz zasavske, 21 iz goriške, 20 iz obalno-kraške ter 12 iz posavske regije. Devet obolelih je tujih državljanov.

Za osem se je povečalo število hospitaliziranih zaradi bolezni covid-19, medtem ko je bil na intenzivni negi en bolnik več. V ponedeljek ni bil iz bolnišnic po državi odpuščen noben bolnik.

Na kliniki za infekcijske bolezni Univerzitetnega kliničnega centra (UKC) Ljubljana je danes hospitaliziranih 43 bolnikov, od tega 12 v enoti intenzivne terapije. Na oddelkih je 31 bolnikov, pri čemer jih je sedem na ortopedski kliniki, so iz UKC Ljubljana sporočili prek Twitterja. Hospitalizirani so tako trije več kot v ponedeljek, na intenzivni terapiji je en bolnik več.

V mariborskem kliničnem centru so imeli ob koncu dne v ponedeljek 32 hospitaliziranih oz. dva več kot v nedeljo, na intenzivni negi pa jih je bilo 14 oz. en manj.

V Splošni bolnišnici Celje pa so na Twitterju objavili, da so imeli danes ob 8. uri hospitaliziranih 19 bolnikov, od tega sedem v enoti intenzivne terapije.

V Kliniki Golnik je danes hospitaliziranih 10 bolnikov s covidom-19, od tega sta dva na intenzivnem oddelku, so sporočili iz bolnišnice, v kateri število bolnikov že nekaj časa pada. V petek so imeli hospitaliziranih 12 bolnikov, od tega dva na intenzivnem oddelku.

Število potrjenih okužb se je v zadnjih dneh sicer zmanjšalo, a kot je na današnji novinarski konferenci poudaril vladni govorec Jelko Kacin, se je v preteklih prazničnih dneh odvzema vzorcev udeležilo bistveno manj ljudi.

Na tej podlagi o nadaljevanju trendov ni mogoče sklepati, je dejal in opozoril, da je v bolnišnicah vsak dan več bolnikov s covidom-19, prav tako raste število bolnikov na intenzivni negi.