Na železniškem peronu je zaradi spora med potniki v Münchnu prišlo do streljanja!

13. 6. 2017, 14:00 | Aktualno | Vir: STA

              Na železniškem peronu je zaradi spora med potniki v Münchnu prišlo do streljanja! (foto: profimedia) profimedia

Najmanj štirje ljudje, med njimi policistka, so bili danes ranjeni med streljanjem na železniški postaji v predmestju Münchna.

Med ranjenimi je tudi strelec, ki so ga že prijeli, je sporočila münchenska policija, ki je tudi že ocenila, da zaenkrat ne kaže na to, da bi šlo za teroristično dejanje, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Do incidenta je prišlo na peronu postaje Unterföhring v severovzhodnem predmestju Münchna. Sprva je na peronu izbruhnil spor med potniki, zaradi česar so poklicali policijo, vendar se je spor stopnjeval. V prerekanju in pretepu si je storilec izboril policijsko pištolo ter ustrelil policistko v glavo, dva mimoidoča pa v roko. Policisti so storilcu, 37-letnemu Nemcu, vrnili ogenj in ga ranili.

Šestindvajsetletna policistka je v smrtni nevarnosti, mimoidoča pa bosta morala noč preživeti v bolnišnici in zato veljata kot huje ranjena.

Policija je po streljanju postajo evakuirala, položaj pa je pod nadzorom, je za dpa povedala tiskovna predstavnica münchenske policije.

Zatrdila je še, da nimajo nobenih dokazov, ki bi nakazovali na to, da bi lahko šlo za teroristično dejanje. Prav tako so izključili, da bi bili v ozadju politični ali verski motivi.

Storilec naj bi v prvi vrsti streljal iz "osebnih" razlogov.