Najboljše iz vseh svetov

17. 12. 2007, 15:05 | Aktualno | Vir: Playboy

Če svojih hitrih prstov še niste pognali nad te igre, potem nikar ne živite v prepričanju, da veste, kaj je dobro (pardon, najboljše) za vas in vašo mašino!

Gran Turismo 4

Serija Gran Turismo ima v konzoli PS2 že lep čas posebno mesto. Zaradi nje se je marsikdo sploh odločil kupiti PS2 in se mu nakup konzole zgolj zaradi te igre nikoli ne bo zdel zgrešen. Sredi letošnjega leta je na police prišla že četrta različica te fantastične simulacije dirkanja, ki premore več kot 700 vozil in več kot 50 dirkališč. Realnost na vrhuncu, odlična grafika, igralnost pa vas bo pred televizorjem zadržala pozno v noč.

God of War

Herculesa in mogočne Xene ni več na sporedu naših komercialnih televizij, se pa lahko v svet grške mitologije podate z igro God of War. Postanite mogočni špartanski bojevnik Kratos in bijte krvavi boj z nekaterimi najbolj strašljivimi mitološkimi pošastmi. Igra s krvjo ne skopari, prav tako ne z odlično grafiko, spektakularnimi boji in dolgo zgodbo. In če boste pridni, vas bodo bogovi nagradili. Zevs in druščina vas namreč ves čas budno opazujejo.

Metal Gear 3: Snake Eater

Malo je iger, katerih zgodba se približa kakovostnemu filmu. Serija Metal Gear že od vsega začetka daje poudarek prav odlični zgodbi in zapletenim ugankam. Gre za taktično tretjeosebno vohunsko akcijo, v kateri se prelevite v komandosa, ki sliši na ime Solid Snake. Streljanja je bolj malo, je pa zato velikosituacij, ko boste morali napeti svoje možgane. Če vam ni le do pobijanja vsega, kar leze in gre, ter si želite prosti čas preživeti ob igri s kakovostno zgodbo, potem vas Metal Gear ne bo razočarala.

Half Life 2

Če v igrah iščete popolnost, potem se Half Life 2 temu že zelo približa. Ta prvoosebna strelska akcija prepriča v prav vseh pogledih; z grafiko, igralnostjo, umetno inteligenco in fleksibilno okolico. Gordon še naprej rešuje svet pred nič kaj prijaznimi vesoljci, pri če­mer ne skopari z orožji, vendar pa bolj kot raketomet učinkuje zdrava kmečka pamet. Torej še ena igra, kjer prosto streljanje po sovragu nima največjega učinka.

Grand Theft Auto: San Andreas

Krasti avtomobile in postreliti vse po spisku je že od vsega začetka bistvo serije Grand Theft Auto. Sprva v ptičji perspektivi, pozneje pa v tretji osebi hodite in se vozite po mestu, ukradete katerokoli vozilo si zaželite – vse zato, da opravite zahtevno nalogo, ki ste jo dobili pri lokalni mafiji. San Andreas je šel še tako daleč, da za svojega temnopoltega junaka skrbite v popolnosti, ga hranite in peljete na fitnes, kar se skozi čas tudi pozna. Črni humor in zanimive debate na radijskih postajah gonjo po mestu naredijo še toliko bolj zanimivo.

Tom Clancy’s Splinter Cell: Pandora Tomorrow

Še ena tretjeosebna igra, v kateri pa ne boste kradli, a boste vseeno koga spravili na oni svet. V seriji Splinter Cell se prelevite v vohuna, ki se za dosego svojih ciljev ne zanaša na brutalno moč orožja, temveč na svoje sposobnosti skrivanja in prikradenja za sovražnikov hrbet. Pri tem si pomagate s sto in eno vohunsko igračko, pazljivost in taktično razmišljanje pa morata biti ves čas vaše glavno orožje.

Halo 2

Nekaj sproščenega streljanja se prileže vsakomur. Halo 2 je ekskluzivna igra za škatlico xbox in tako kot že njen predhodnik Halo 1 prepriča z vznemirljivimi boji, s še bolj dodelano zgodbo in z izboljšano grafiko. Če pri igranju z osebnim računalnikom uživate v igrah Half Life 2 in Doom 3, prepriča na konzolah Halo 2, ki v slogu ameriških akcijskih filmov, kjer so zgodbe krajše od uvodne besede prvošolskega učbenika, od vas zahteva le hitro pritiskanje gumbov, dobre reflekse in bore malo taktičnega razmišljanja.

Jade Empire

Ko se združijo sijajna grafika, vrhunski zvok, prvovrstna igralnost, ustrezna dolžina in zgodba, potem to ne more biti drugega kot Jade Empire, kjer v namišljenem svetu, ki spominja na kitajsko mitologijo, razvijate svojega glavnega junaka. Ste vi Edini, Tisti, Junak, ki bo rešil svet? Da bi to ugotovili, morate svoj lik popeljati skozi številne boje in treninge, kjer ga izpopolnjujete ter pripravljate na odločilni trenutek. Igranje domišljijskih vlog je z igro Jade Empire na konzolah doseglo nove razsežnosti.

Forza Motorsport

Tisto, kar je Gran Turismo 4 za playstation 2, je Forza Motorsport za xbox. In ker Microsoftova konzola omogoča boljšo grafiko, ima Forza Motorsport že v osnovi več potenciala od PS2-konkurence. In ta potencial igra tudi dodobra izkoristi! Poleg tega v simulaciji dirkanja za xbox lahko sedete za volan ferrarijev in porschejev, kar v GT4 kar pogrešamo. Forza Motorsport je tako kot GT4 simulacija, zaradi katere se marsikateri zagrizen uporabnik osebnega računalnika odloči za nakup konzole.

Playboy: The Mansion

Malo jih je, ki si ne bi želeli, da bi vsaj en dan preživeli v vlogi slavnega Hugha Hef­nerja. Čeprav vam kaj takega v tem življenju ni (bilo) danega, pa se lahko v tej igri vsaj navidezno sprehajate po razkošni vili, v kateri kar mrgoli svetlolasih deklet z merami 90-60-90. The Mansion je mešanica erotike in poslovne simulacije, posteljne akcije pa seveda ne primanjkuje. Na voljo za playstation 2, PC in xbox.

Ocena: DD

7 Sins

Tokrat ne v vlogi Hefa, a še vedno ste moški, ob katerem se ženskam kar tresejo kolena. Ker gre za navidezni svet, pri osvajanju nihče ne bo imel zadržkov, ženske pa bodo kaj hitro postale le še črtice v vaši črni knjižici. 7 Sins je prav tako simulacija življenja nekega bogataša, ki pač rad telovadi le z dekleti, katerih mere ne odstopajo preveč od idealov. Oh, ko bi bilo tudi resnično življenje tako preprosto. Na voljo za PC in playstation 2.

Ocena: DDD

Leisure Suit Larry

Tu trdih prizorov ne boste ugledali, vendar pa gre pri Larryju za eno najboljših komičnih erotičnih pustolovščin veh časov. Sladki Larry je dočakal že lepo število nadaljevanj, vendar v svoji najnovejši Magna Cum Laude ne prepriča tako kot nekoč. Še vedno pa nam dokazuje, da se omehča prav vsaka ženska, le pravilne besede je treba izbirati. To ni igra za tiste, ki pri ženskah radi ubirajo bližnjice z debelo denarnico in visokim položajem v družbi. Na voljo za PC, playstation 2 in xbox.

Ocena: D

TEKST: Andrej Mihelič

FOTO: arhiv proizvajalcev