Nekdanji zaposleni v Mercedesovi tovarni iz maščevanja z bagrom uničil 50 novih vozil

4. 1. 2021, 10:08 | Aktualno

              Nekdanji zaposleni v Mercedesovi tovarni iz maščevanja z bagrom uničil 50 novih vozil (foto: YouTube/posnetek zaslona) YouTube/posnetek zaslona

V španski Mercedesovi tovarni v mestu Vitoria se je na silvestrovo zgodil nenavaden incident, ki si ga bodo lastniki zapomnili za dolgo časa. 

Nekdanji zaposleni je v zgodnjih jutranjih urah zadnji dan leta 2020 sedel na bager, se odpeljal do tovarne, kjer izdelujejo velikoprostorske limuzine razreda V in dostavna vozila Vito, in jih začel uničevati.

Španski El Pais poroča, da je 38-letnik najprej z bagerjem prebil vhodna vrata tovarne, nato pa začel razbijati nova parkirana vozila, ki so bila pripravljena za dostavo kupcem. Varnostniki ga na uničujočem pohodu niso mogli ustaviti drugače, kot da so začeli streljati v zrak, nakar se je moški zaustavil in so ga lahko pridržali do prihoda policije. Po pisanju El Paisa je povzročil za okrog 5 milijonov evrov škode in razbil najmanj 50 vozil.

Kot poročajo španski mediji, je bil moški v tovarni zaposlen leta 2016 in 2017, kar pomeni, da je tole akcijo verjetno načrtoval kar nekaj let. Bager je ukradel na dvorišču nekega gradbenega podjetja v mestu Legutian, potem pa se z njim odpeljal do 21 kilometrov oddaljene Mercedesove tovarne v Vitoriji. 

Iz policije so sporočili, da prvi podatki preiskave nakazujejo, da je šlo za maščevalni pohod, za zdaj pa še ni znano, kaj naj bi bil vzrok takšne objestnosti. Ni še znano, če so moškega iz tovarne pred leti odpustili ali obstaja kak drug vzrok za njegovo maščevalno dejanje. 

Sodeč po fotografijah je moški v tovarni povzročil pravo razdejanje.