Napadalec na Rabu uresničil grožnjo in se razstrelil

2. 7. 2017, 21:39 | Aktualno | Vir: STA

              Napadalec na Rabu uresničil grožnjo in se razstrelil (foto: Profimedia) Profimedia

Napadalec, ki je na hrvaškem otoku Rab ubil moškega, nato pa streljal vse povprek, je uresničil svojo grožnjo in sprožil eksplozijo. Policisti so v hiši, v katero se je zaprl, našli njegovo truplo.

Na Rabu se po pisanju hrvaških medijev odvijala prava drama zaradi strelskega incidenta, v katerem je napadalec pred hišo ubil moškega, nato pa streljal vse povprek. Pozneje se je napadalec zaprl v hišo in grozil, da bo sprožil eksplozijo.

Policija - med njimi so tudi specialne sile z Reke - je hišo obkolila in se po poročanju Hine s strelcem 13 ur pogajala o predaji. Z njim sta poskušala govoriti tudi njegova prijatelje in celo mati, a jim ga očitno ni uspelo prepričati v predajo. Okrog 19.30 ure je namreč v hiši odjeknila eksplozija, policija pa je nato našla napadalčevo truplo.

Smrtna žrtev napada je 51-letni psihiater, medtem ko je njegova 54-letna soproga med begom skočila z balkona, pri čemer je utrpela poškodbe. Nujna pomoč naj dlje časa ne bi mogla do nje, saj da je napadalec streljal vse naokrog. V vmesnem času so jo že prepeljali v bolnišnico, na spletni strani poroča Večernji list.

Glede na neuradne podatke je napadalec 48-letni vojni veteran, ki naj bi zakonski par okrog 9.30 zjutraj napadel zaradi spora glede zemljišča. Ko je na območje prispela policija, je napadalec tudi v njihovo smer ustrelil nekaj strelov, nato pa se zaprl v hišo. Po navedbah sosedov so bili v času incidenta na območju tudi turisti, Nemci in Slovenci, ki so v paniki pobegnili, še navaja spletni portal.