Naslednji teden naj bi se odprle vse trgovine, tudi z oblačili in obutvijo

Odpiranje številnih dejavnosti

5. 2. 2021, 09:31 | Aktualno

              Naslednji teden naj bi se odprle vse trgovine, tudi z oblačili in obutvijo (foto: Shutterstock) Shutterstock

Po poročanju MMC RTV Slovenija se bodo v torek odprle vse trgovine s tehničnim blagom, obutvijo in oblačili. Zaenkrat gre za neuradne informacije. 

Na Brdu pri Kranju je vlada predstavnikom gospodarskih organizacij obljubila, da se bodo najpozneje v torek odprle praktično vse dejavnosti, v glavnem gre za trgovine, med njimi tehnične in tekstilne – vendar pod pogojem, da bodo zaposleni najmanj enkrat tedensko opravili test na okužbo z novim koronavirusom, še poroča MMC. 

Sproščanje bo veljalo ob pogoju ugodne epidemiološke slike, zlasti, če se ne bo širila angleška različica koronavirusa virusa. Testiranje za potrošnike, torej kupce, ni potrebno. Veljajo pravila o pravilnem nošenju mask, razkuževanju rok in vzdrževanju razdalje ter omejitvah števila strank.

Z današnjim dnem se odpirajo vsi muzeji, galerije in knjižnice, v soboto tudi smučišča, za katera pa velja, da je treba predložiti negativen izvid, ki ni starejši od 24 ur.

V soboto se odpirajo tudi številne druge dejavnosti: nepremičninski posredniki, kozmetični in drugi saloni za nego telesa, pedikura, saloni za nego živali in individualne storitve strokovnega oziroma poslovnega izobraževanja (inštrukcije, seminarji npr.) 

Prepoved prehajanja med občinami in regijami zaenkrat še ostaja v veljavi.