Navijajmo za deskarje na Rogli kar iz dnevne sobe!

Svetovno prvenstvo v alpskem deskanju

1. 3. 2021, 14:27 | Aktualno

              Navijajmo za deskarje na Rogli kar iz dnevne sobe! (foto: FIS) FIS

Pet dni pred začetkom svetovnega prvenstva v alpskem deskanju na snegu je ljubitelje hitrih zavojev na belih strminah razveselila vest, da bo na Rogli nastopila tudi aktualna olimpijska deskarska in smučarska prvakinja, Čehinja Ester Ledecka. Popularna »STR«, ki je zelo uspešno nastopila tudi na minulem svetovnem prvenstvu v alpskem smučanju se tako po decembru 2020 vrača na deskarske tekme. 25-letnico iz Prage, naše mlade upe in najbolj izkušene deskarske ase bodo navijači lahko v živo spodbujali z virtualne tribune Zavarovalnice Triglav.

Virtualna tribuna se tako z biatlonske Pokljuke seli na deskarsko Roglo.  Navijaških spodbud bodo Ester Ledecka, Žan Košir, Rok Marguč, Tim Mastnak in druščina deležni na velikih ekranih v izteku tekmovalne proge Jasa. Prijave k navijanju na daljavo so že odprte na spletni strani Triglav.si/rogla. »Izjemno sem vesel, da smo v Sloveniji stopili skupaj in prevzeli organizacijo tekem svetovnega prvenstva, ki bosta 1. in 2. marca potekali na Rogli. Gre za izjemno priložnost panoge, ki je najmlajša med vsemi zimskimi olimpijskimi športi pri nas. Na tekmah se bom tudi sam boril za najvišja mesta. Da bi po njih lahko posegel, si v teh trenutkih želim tudi podpore navijačev. Tekmovalci jih namreč čutimo, ne glede na to, kje so. Zato ljubitelje deskanja na snegu vabim, da skupaj spišemo naslednjo lepo zgodbo slovenskega športa!« na virtualno tribuno vabi svetovni podprvak v paralelnem veleslalomu iz leta 2015 Žan Košir, prikimava pa mu tudi svetovni prvak v paralelnem slalomu iz leta 2013, Rok Marguč.

FIS

Navijači so ključni del športnih tekmovanj

Da energija navijačev ključno prispeva k vzdušju na športnih tekmovanjih, poudarjajo tudi v Zavarovalnici Triglav, ki je glavni sponzor tekem svetovnega prvenstva v alpskem deskanju na Rogli. »Zavarovalnica Triglav bo ljubiteljem zimskih športnih tekmovanj v sezoni 2020/2021 na Rogli že tretjič omogočila virtualno udeležbo na športnih dogodkih. Z uporabo orodja za oddaljena srečanja bomo prek zaslonov na prizoriščih znova združili navijače, ki bodo v živo spremljali in spodbujali svoje športne junake. Veseli nas, da so se do sedaj tako navijači kot tudi tekmovalci odzvali pozitivno in pozdravljajo oddaljene načine navijanja vse dokler se ponovno ne srečamo v živo,« je povedala Tjaša Kolenc Filipčič, direktorica službe za trženjsko komuniciranje v Zavarovalnici Triglav.

Prijave k navijanju so že odprte

Navijači se bodo obeh finalnih voženj, ki bosta potekali 1. in 2. marca na Rogli, lahko v živo, a na virtualen način udeležili s pomočjo mobilne naprave, tablice ali računalnika s kamero. Vsakdo, ki si želi soustvarjati edinstveno navijaško vzdušje na zreškem Pohorju, lahko svojo prijavo k navijanju preko orodja za oddaljena srečanja odda na spletni strani Triglav.si/rogla. Prijave k navijanju na posamezni tekmi bodo odprte najdlje do 16. ure pred dnem tekme (primer: posameznik, ki želi navijati v ponedeljek, se lahko prijavi najkasneje do 16. ure v nedeljo). Tisti, ki se bodo pravočasno prijavili, bodo na svoj elektronski naslov prejeli povezavo za pridružitev k ogledu dogodka. Podrobnejše informacije o načinu sodelovanja so objavljene na prijavni spletni strani.

Zvesta podpora partnerjev Smučarske zveze Slovenije zlati generaciji slovenskih alpskih deskarjev