Nepridipravi brezsramno ukradli nafto iz strojev, ki rešujejo Jelendol!

1. 11. 2018, 14:43 | Aktualno | Vir: STA
Nepridipravi brezsramno ukradli nafto iz strojev, ki rešujejo Jelendol! (foto: Maja Cerkovnik/STA) Maja Cerkovnik/STA

V občini Tržič, kjer po ujmi nadaljujejo s sanacijo, da po besedah župana Boruta Sajovica "zaradi napovedanega dežja ne bo še slabše", se ob vseh težavah soočajo tudi s krajo. Ponoči so neznani storilci iz petih strojev na severnem gradbišču, kjer poskušajo vzpostaviti dostop do Jelendola, odtujili več sto litrov nafte, je za STA dejal župan.
 

"Ne morem verjeti, da se to dogaja tudi v fazi intervencije," je dejal župan. Lastniki strojev so o kraji po njegovih besedah obvestili policiste, preiskava je v teku.

Dela tako na severni kot južni strani Jelendola se po njegovih navedbah nadaljujejo, poskušajo vzpostaviti dostop do vasi tudi z osebnimi vozili. Če želijo priti do vasi, je pojasnil, začnejo s spodnje strani, do predora, nato nadaljujejo z zgornje strani. Čez Podljubelj se do vasi da priti, če je nuja, z terenskimi vozili. "Rabimo pa še dostop za osebna vozila in gradbeno mehanizacijo," je dejal župan. Sanirati morajo še dva podora na južni strani, kar je trenutno njihov glavni intervencijski cilj.

Sajovic poziva vse radovedneže, naj upoštevajo znake za zapore cest proti Jelendolu in jih ne prehajajo, na kar so na družbenem omrežju Facebook opozorili tudi na Policijski upravi Kranj. "Nič ni slabega v tem, da ljudje želijo videti, kakšno moč ima narava. A pozivam k previdnosti in upoštevanju zapor," je pozval župan.

Napovedano deževje po županovem prepričanju razmer ne bo poslabšalo. "V štirih do petih dneh naj bi padlo 2000 litrov dežja na kvadratni meter, kar naj bi vodotoki in struge prenesli," je ocenil.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri