Nesreča helikopterja na naftnem polju v Sibiriji terjala 18 žrtev

4. 8. 2018, 13:53 | Aktualno | Vir: STA

V nesreči helikopterja na severu Sibirije je danes umrlo najmanj 18 ljudi. Rusko ministrstvo za transport je sporočilo, da je helikopter Mi-8 s tremi člani posadke in 15 potniki na krovu med letom iz naftnega polja trčil v tovor, ki ga je prevažal drug helikopter, nato pa strmoglavil.

S pristajalne steze za helikopterje na naftnem polju Vankor je po navedbah ministrstva najprej vzletel helikopter Mi-8 brez potnikov, ki je prevažal viseči tovor. Za njim je vzletel še helikopter z delavci naftnega polja, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

"Glede na preliminarne informacije, je Mi-8, ki je prevažal potnike, po vzletu iz neznanega razloga trčil v viseči tovor drugega helikopterja," je sporočilo ministrstvo in dodalo, da je helikopter s potniki potem strmoglavil in ob tem zagorel. Pri tem je umrlo vseh 18 ljudi na krovu, je še dodalo ministrstvo.

Ministrstvo je še sporočilo, da je drug helikopter, vpleten v nesrečo, varno pristal ter da so bile vremenske razmere v času nesreče "normalne". Oblikovalo je tudi posebno komisijo za preiskavo nesreče.

Ponesrečeni helikopter je bil last ruske nacionalne letalske družbe Utair. Ta je na svoji spletni strani sporočila, da se je nesreča pripetila ob 5.40 po lokalnem času.

Nesreče helikopterjev in manjših letal so pogost pojav v Sibiriji in vzhodni Rusiji, kjer si za premagovanje daljših razdalj pomagajo predvsem z zračnimi plovili. Nazadnje se je nesreče helikopterja Mi-8 v vzhodni Rusiji zgodila aprila, ko je umrlo šest ljudi.