Neurja po Italiji terjala pet življenj, med njimi je tudi najstnik, ki je pomagal očetu pri popravilu škode

24. 2. 2019, 11:54 | Aktualno | Vir: STA

              Neurja po Italiji terjala pet življenj, med njimi je tudi najstnik, ki je pomagal očetu pri popravilu škode (foto: profimedia) profimedia

Močna neurja in vetrovi so v Italiji v soboto terjala življenja petih ljudi. Najbolj prizadeta je bila dežela Lacij z glavnim mestom Rim. Med mrtvimi je tudi 14-letnik, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

Mladenič je v soboto držal lestev, na katero je splezal njegov oče, da bi popravil škodo, ki jo je močan veter povzročil na njihovi hiši v kraju Capena blizu Rima. Močan sunek je prevrnil lestev z očetom, tako da je ta zgrmel na mladeniča. Poškodbe so bile usodne za 14-letnika.

Na kmetiji v kraju Frosinone se je zrušil zid, umrla sta dva starejša človeka, še štirje pa so bili poškodovani. V Rimu je zaradi podrtega drevesa, ki je padlo na njegov avto, umrl 45-letni Romun. Med smrtnimi žrtvami pa je še 30-letnik iz kraja Anzio južno od Rima, ki je zaradi vetra padel z viličarja in se smrtno poškodoval.

Zaradi neviht in nevarnosti padcev dreves so danes v Rimu zaprti parki in pokopališča.

Tudi sicer po vsej Italiji danes poročajo o nevihtah in nizkih temperaturah. Ponekod so zaradi tega ostali brez elektrike, trajekti pa so ostali privezani v pristaniščih.