Nevihte z nalivi povzročile precej težav, najhuje pa je bilo na Ptujskem!

5. 5. 2018, 10:58 | Aktualno | Vir: STA
Nevihte z nalivi povzročile precej težav, najhuje pa je bilo na Ptujskem! (foto: profimedia) profimedia

Nevihte z močnejšimi nalivi, ki so v petek zvečer in prvem delu noči nastajale na Koroškem, Štajerskem in v Pomurju, so povzročile precej težav. Meteorna voda je zalila kletne in bivalne prostore številnih stanovanjskih objektov, pa tudi prostore nekaterih podjetij in trgovin. V bližini Maribora je zaradi udara strele zagorel objekt.

"Najhuje je bilo na Ptujskem," je danes za STA povedal predstavnik za stike z javnostjo na Upravi RS za zaščito in reševanje Marko Lovše. Po njegovih besedah so imeli na severovzhodu sicer gasilci vso noč veliko dela zlasti s črpanjem vode iz kletnih prostorov, prekrivati pa so morali tudi strehe in podrta drevesa. Več kot 50 gasilskih enot, ki so sodelovale v intervencijah, je pomagalo pri odstranjevanju posledic neurij na več kot 250 objektih, je dodal.

V Ruperčah v bližini Maribora je v petek pozno popoldne zaradi udara strele zagorel stanovanjski objekt, so sporočili iz centra za obveščanje uprave za zaščito in reševanje.

V Zavrhu v občini Lenart se je nekaj po polnoči sprožil manjši plaz, ki je zasul polovico ceste. Gasilci so cesto očistili. V Ljutomeru pa je meteorna voda zalila trgovino.

Na ptujskem območju so gasilci od petka popoldne do danes zgodaj zjutraj izčrpali meteorno vodo iz več kot 200 objektov. Zaradi močnega neurja z obilnim dežjem, ki je v petek pozno popoldne zajelo območje mesta Ptuj, so gasilci napolnili s peskom 600 protipoplavnih vreč, ki so jih postavili na kritična mesta in razdelili tudi občanom.

V Šmartnem pri Slovenj Gradcu je v petek nekaj pred polnočjo močan dež med popravljanjem strešne kritine zalil prostore stanovanjskega objekta. Gasilci so lastniku pomagali prekriti streho s folijo.

Na območju Krškega sta se v petek zvečer in danes ponoči na cesto podrli dve drevesi.

Gasilci so po Lovšetovih besedah še vedno na terenu in odpravljajo posledice neurja, zato bodo natančnejši podatki znani šele kasneje.

Po podatkih vremenoslovcev bo danes spremenljivo do pretežno oblačno. Občasno se bodo še pojavljale krajevne padavine, predvsem popoldne tudi posamezne nevihte, a bodo vmes tudi daljša suha obdobja, so zapisali na Agenciji RS za okolje.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri