Norah Jones predstavlja …

18. 10. 2010, 09:57 | Aktualno | Vir: Playboy

              Norah Jones predstavlja … (foto: promocijsko gradivo) promocijsko gradivo

Neverjetno, kako je Norah Jones v slabem desetletju uspelo narediti tako veliko, pa ji pri tem sploh ni bilo treba stopiti na osrednjo pop sceno. Zvesta klavirju in svojemu izjemnemu vokalu si je v fuziji džeza, bluza, soula, roka in kantrija priigrala kar devet gremijev in 60. mesto med najbolje prodajanimi glasbeniki.

A to ni vse. V Norah je verjelo veliko elitnih glasbenikov, njen takojšnji uspeh je pritegnil pozornost celotne industrije in tako je v preteklih let izpeljala tudi marsikatere projekte v sodelovanju z drugimi glasbeniki. V dokaz je sestavila album z naslovom … Featuring, nabor njenih ključnih kolaboracij, od zgodnjih posnetkov do nedavnih pesnitev.

Ta druženja so bila seveda izbrana iz njej primernih žanrov in med njej primernimi talenti. Denimo z Rayem Charlesom ali Williejem Nelsonom. Tu so še Herbie Hancock, član kvarteta Milesa Daviesa, hiphoperski duet Outkast, zvezdnik R&B-ja Q-Tip, legendarna blondinka Dolly Parton, grandžerski Foo Fighters in sedemčlanski Dirty Dozen Brass Band, vrhunski džez fank ansambel iz New Orleansa.

Starešine iz vseh žanrov torej, zdaj zbrani skupaj z Norah na tem izredno pestrem best of.

 

Darjo Hrib