Nov graf na Sledilniku covid-19, ki kaže presežek tedenskega števila umrlih

Primerjava s prejšnjimi leti

2. 12. 2020, 15:47 | Aktualno
Nov graf na Sledilniku covid-19, ki kaže presežek tedenskega števila umrlih (foto: Sledilnik covid-19) Sledilnik covid-19

Sledilnik covid-19 slovenski javnosti že dolgo ni več neznanka, prav danes pa so lansirali nov graf, ki prikazuje presežek tedenskega števila umrlih glede na povprečja minulih let.

Naj spomnimo:

Sledilnik covid-19 je spletni projekt, v katerem ekipa prostovoljcev, v kateri so sami znanstveniki (med njimi so statistiki, matematiki, programerji, fiziki, zdravniki, kemiki, biologi in drugi strokovnjaki), zbira, analizira in objavlja podatke o epidemiji v Sloveniji. V projekt je trenutno vključenih že dobrih 230 ljudi, od tega jih je dnevno aktivnih 70, med 20 in 30 pa jih Sledilniku posveča po več ur dnevno.

Na Sledilniku covid-19 lahko slovenska (in tuja) javnost ne le spremlja potek epidemije, temveč preveri vse aktualne zapovedane ukrepe (zbrane na enem mestu) in si prebere odgovore na najbolj pogosta vprašanja o koronavirusu.

Ena zadnjih pridobitev Sledilnika covid-19 pa je graf, ki prikazuje presežke števila umrlih glede na povprečje minulih let.

Graf si lahko ogledate TUKAJ!