Nova letalska nesreča na poti iz Jube v Yirol je terjala 17 življenj, med preživelimi dva otroka

9. 9. 2018, 08:30 | Aktualno | Vir: STA

              Nova letalska nesreča na poti iz Jube v Yirol je terjala 17 življenj, med preživelimi dva otroka (foto: profimedia) profimedia

V jezero v osrednjem Južnem Sudanu je danes strmoglavilo manjše potniško letalo s 23 ljudmi na krovu. Po navedbah tamkajšnjih oblasti je umrlo 19 ljudi, štirje so nesrečo preživeli.

Kot je sporočil predstavnik lokalnih oblasti Taban Abel Aguek, gre za 19-sedežno letalo, ki je letelo iz Jube v Yirol. Po njegovih navedbah je letalo med poskusom pristanka v megli strmoglavilo v jezero Yirol.

Povedal je, da so med preživelimi dva otroka in italijanski državljan.

Med žrtvami so pilot in kopilot, anglikanski nadškof Yirola Simon Adut, uslužbenec Mednarodnega odbora rdečega križa, vladni uslužbenec in dva vojaška častnika, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

V zadnjih letij je bilo že nekj nesreč. Leta 2015 se je zrušilo rusko tovorno letalo s potniki kmalu po vzletu z letališča v Jubi, kar je bilo usodno za več deset ljudi. Več sreče so pred dvema letoma imeli potniki in posadka manjšega letala, ki je zaradi slabih vremenskih razmer pri pristanku treščil v gasilsko vozilo in se vžgalo. Štirje potniki so bili poškodovani, žrtev ni bilo.