Novi ukrepi v Avstriji: karantena na Tirolskem, dodatni nadzor na meji s Švico

13. 3. 2020, 16:39 | Aktualno | Vir: STA

              Novi ukrepi v Avstriji: karantena na Tirolskem, dodatni nadzor na meji s Švico (foto: profimedia) profimedia

Avstrija v boju s koronavirusom uvaja nove ukrepe. Za dve občini na Tirolskem je uvedla karanteno. Od ponedeljka bodo ostale zaprte vse trgovine, ki niso nujne za temeljno oskrbo, restavracije in bari pa bodo lahko odprti omejeno. Kancler Sebastian Kurz je danes vse, ki jim služba to omogoča, pozval, naj delajo od doma.

Kurz je danes na novinarski konferenci potrdil, da sta tirolska kraja Paznautal in St. Anton pri Arlbergu v karanteni. Tam so namreč potrdili največj okužb s koronavirusom. "Ta območja so od sedaj izolirana," je povedal Kurz.

V Avstriji veljajo tudi prepovedi letalskih povezav s Francijo, Španijo in Švico. Dodatno poleg nadzora na meji z Italijo uvajajo tudi nadzor na meji s Švico, ne pa tudi s Slovenijo.

Tujci lahko še vedno zapuščajo Avstrijo, svetujejo pa jim, da če se vračajo z bolj ogroženih območij, naj se na poti domov ne ustavljajo.

Od ponedeljka bodo za najmanj en teden ostale zaprte vse trgovine, ki niso nujne za temeljno oskrbo. Odprte bodo ostale trgovine z živili, banke, lekarne, trgovine za male živali in druge podobne trgovine in storitve, je pojasnil Kurz.

V okviru ukrepov bodo od drugega tedna dalje lahko restavracije, bari in kavarne odprte do 15. ure. Še vedno pa bo delovala dostava.

Vsi, ki lahko delajo na daljavo, naj ostanejo doma, je še pozval kancler.

V Avstriji so doslej potrdili 432 primerov okužbe, v četrtek so potrdili tudi prvo smrt zaradi covida-19.