Novorojeni sin britanskega premierja dobil ime po zdravnikih, ki sta ozdravila bolnega očeta

Zaradi koronavirusa umrlo več kot 28.000 Britancev

2. 5. 2020, 22:28 | Aktualno | Vir: STA

              Novorojeni sin britanskega premierja dobil ime po zdravnikih, ki sta ozdravila bolnega očeta (foto: profimedia) profimedia

Britanski premier Boris Johnson in njegova zaročenka Carrie Symonds sta sina, ki se jima je rodil v sredo, poimenovala Wilfred Lawrie Nicholas. Zadnji del imena je dobil po zdravnikih, ki sta Johnsona zdravila v bolnišnici, kjer se je zdravil po okužbi z novim koronavirusom.

Symondsova je ime objavila danes na svojem Instagram profilu skupaj z dojenčkovo fotografijo, poročajo tuje tiskovne agencije.

Kot je zapisala, je deček dobil ime Wilfred po Johnsonovom dedku, Lawrie po njenem dedku, Nicholas pa po zdravnikih Nicku Priceu in Nicku Hartu, ki sta v bolnišnici St. Thomas rešila življenje britanskega premierja.

"Ne bi mogla biti srečnejša," je zapisala Symondsova, ki se je zahvalila tudi zdravstvenim delavcem bolnišnice.

Johnson se je v ponedeljek prvič vrnil na Downing Street, potem ko je okreval po okužbi z novim koronavirusom, zaradi česar je bil tudi en teden v bolnišnici. Simptome covida-19 je imela tudi njegova zaročenka.

55-letni Johnson in 32-letna Symondsova sta par od leta 2018, da pričakujeta naraščaj in načrtujeta poroko, pa sta sporočila marca. 

Koronovirus ubira visok davek med Britanci 

V Združenem kraljestvu so danes zabeležili 621 novih smrti zaradi novega koronavirusa, ki je v tej drugi najbolj prizadeti državi v Evropi doslej zahteval več kot 28.000 žrtev, so danes po poročanju tujih tiskovnih agencij sporočile britanske oblasti.

Število uradno zabeleženih okužb je doseglo 182.260, kar je 4806 več kot v petek, je številke danes predstavil britanski minister za stanovanjsko politiko Robert Jenric. Padlo pa je število tistih, ki potrebujejo zdravljenje v bolnišnici.

Združeno kraljestvo je za ZDA in Italijo tretja najbolj prizadeta država zaradi epidemije covida-19 na svetu. Britanska vlada je deležna številnih kritik zaradi odlašanja z uvedbo ukrepov za preprečitev širjenja epidemije in neustreznega sistema testiranja okužb.

V petek je vlada v Londonu sporočila, da je dosegla cilj 100.000 testov na novi koronavirus dnevno, ki ga je postavila v začetku aprila, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Po besedah premierja Borisa Johnsona je Združeno kraljestvo doseglo vrhunec epidemije, zmanjšuje se število hospitalizacij, kljub temu pa še ni napovedal rahljanja ukrepov.