Ob 300 testiranjih v Sloveniji odkrili štiri nove okužbe

29. 6. 2020, 10:29 | Aktualno | Vir: STA

              Ob 300 testiranjih v Sloveniji odkrili štiri nove okužbe (foto: Profimedia) Profimedia

V nedeljo so ob 300 testiranjih odkrili štiri nove okužbe z novim koronavirusom - eno v ljubljanski občini, tri pa v občini Ravne na Koroškem. S tem se je slednja uvrstila med 27 občin, v katerih so doslej potrdili deset ali več primerov okužb. Primere okužb so sicer doslej potrdili v 157 občinah.

 

Na Ravnah na Koroškem so en primer okužbe potrdili že tudi v soboto. Takrat so tri primere potrdili v občini Koper, po eno novo okužbo pa v Škofji loki, na Škofljici, Grosupljem, Kanalu in Mariboru.

Med drugim so okužbo s koronavirusom v minulih dneh potrdili pri dveh učencih različnih oddelkov v Osnovni šoli Škofljica. Kot je razvidno iz objave na spletni strani šole, je bilo vodstvo šole o tem obveščeno v četrtek in je takoj obvestilo vse starše. Ravnatelj Roman Brunšek je pojasnil, da učenca prihajata iz iste družine, za njune sošolce pa so odredili karanteno, prav tako za nekaj učiteljev, ki so bili dlje časa z njimi v oddelku.

V Sloveniji so doslej potrdili skupaj 1585 primerov okužb z novim koronavirusom, umrlo pa je skupaj 111 ljudi s covidom-19