Ob množičnih zabavah na prostem v Barceloni tudi nekaj hujših izgredov

26. 9. 2021, 18:08 | Aktualno | Vir: STA

              Ob množičnih zabavah na prostem v Barceloni tudi nekaj hujših izgredov (foto: profimedia) profimedia

V Barceloni se je ta konec tedna na ogromnih zabavah na prostem zbralo več deset tisoč ljudi. Ob robu zabav pa je bilo tudi nekaj hujših izgredov, predvsem s strani manjših skupin mladih, je danes poročal španski časnik La Vanguardia.

V Barceloni tradicionalno ob 24. septembru organizirajo množične zabave La Merce v čast istoimenski zaveznici mesta. Tokrat se je v čast zaveznici na zabavah zbralo okoli 40.000 ljudi, zabeležili pa so tudi nekaj hujših izgredov. Najhuje je bilo v noči s petka na soboto, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Med drugim naj bi izgredniki zažigali avtomobile, motorje in smetnjake. Zabeležili so tudi primere plenjenja v trgovinah in uničevanja prometnih znakov. Ranjenih je bilo 34 ljudi, med njimi jih je bila večina poškodovanih z nožem. Zdravnika je potrebovalo tudi pet policistov. Skupno so aretirali 22 ljudi.

Zabave na prostem so potekale tudi v soboto, vendar so zabeležili manj nasilja.

Tovrstne zabave na prostem, ki jih pogosto pospremijo večje količine alkohola, so sicer prepovedane. Prepovedano je tudi pitje alkohola na prostem. Notranji prostori diskotek zaradi pandemije covida-19 ostajajo zaprti, čeprav se razmere počasi umirjajo.