Obsojenec na Dobu napadel pravosodnega policista

21. 1. 2019, 14:12 | Aktualno | Vir: STA

              Obsojenec na Dobu napadel pravosodnega policista (foto: Rasto Božič/STA) Rasto Božič/STA

Eden od obsojencev na zaprtem oddelku zapora na Dobu je danes okoli 12. ure napadel pravosodnega policista, ki je tam izvajal varnostne naloge. Pravosodnega policista so najprej oskrbeli v ambulanti zavoda, nato odpeljali v bolnišnico. Kot so pojasnili ni pa v življenjski nevarnosti, so sporočili iz Uprave RS za izvrševanje kazenskih sankcij.

Obsojenec je pravosodnega policista napadel tako, da mu je z neznanim predmetom v hrbet zadal dve rani. O dogodku so takoj obvestili policijo.

Napad je zagrešil obsojenec, ki prestaja 30-letno zaporno kazen zaradi kaznivega dejanja umora. V zaporu so zaznali, da obsojenec uporablja modem za brezžično povezavo na internet, ki v zaprtem delu zavoda ni dovoljen. Obsojenec je bil zato seznanjen, da mu bo računalnik začasno odvzet.

Po napadu so se takoj odzvali ostali pravosodni policisti, uporabili prisilna sredstva in obsojenca namestili v posebni prostor. Obsojenec doslej ni kazal znakov agresivnosti, tudi med postopkom je bil povsem miren. Kot so ocenili na upravi, je pravosodnega policista napadel na skrajno zahrbten in zavržen način.

Preiskava dogodka v Zavodu za prestajanje kazni zapora na Dobu še poteka, so zapisali v upravi. So pa naknadno za STA pojasnili, da je pravosodni policist lažje poškodovan in bo že danes zapustil bolnišnico.