Obsojeni za umor Gašperja Tiča Stefan Cakić ne bo vložil zahteve za varstvo zakonitosti

20. 4. 2019, 11:58 | Aktualno | Vir: STA
Obsojeni za umor Gašperja Tiča Stefan Cakić ne bo vložil zahteve za varstvo zakonitosti (foto: STA/Daniel Novakovič) STA/Daniel Novakovič

Stefan Cakić, ki je bil zaradi uboja Gašperja Tiča pravnomočno obsojen na deset let zapora, se je odločil, da ne bo vložil zahteve za varstvo zakonitosti, danes poročata Delo in Slovenske novice. Kazen je tako postala dokončna in izvršljiva, Cakić pa jo že prestaja v zavodu za prestajanje kazni Dob.
 

"Zahteve za varstvo zakonitosti nismo vložili, ker je bila taka odločitev klienta," je za časnika povedal Cakićev zagovornik Gorazd Fišer.

Medtem še ni znano, ali bodo Tičevi svojci proti obsojenemu morilcu sprožili tudi postopek na pravdnem oddelku sodišča. Pooblaščenka Tičevih staršev Mojca Furlan je povedala, da se ti za pot pravde niso odločili. David Sluga, ki zastopa Tičevega starejšega sina, pravi, da mu je klient naročil, naj v njegovem imenu zaradi duševnih bolečin ob izgubi očeta in materialne škode vloži odškodninsko tožbo, vendar ta še ni pripravljena. Petruša Jager, ki zastopa Tičevega drugega sina, ki je še mladoleten, pa pojasnjuje, da sinova skrbnica oz. mati Nataša Tič Ralijan zadeve ni pripravljena komentirati.

Danes sicer mineva leto dni, odkar so Cakića, ki dejanja ni zanikal, je pa trdil, da se kritičnega časa ne spominja v celoti, na okrožnem sodišču spoznali za krivega smrti Gašperja Tiča. Cakića je sodišče spoznalo za krivega uboja, kar naj bi storil v stanju bistveno zmanjšane prištevnosti zaradi kombinacije osebnostne motnje ter alkohola in kokaina, ki ju je užil v času pred dejanjem.

Prvostopenjsko sodišče mu je prisodilo osem let in pol zapora, višje sodišče pa mu je nato oktobra lani prisodilo 10 let zaporne kazni in tako prvostopenjsko sodbo zvišalo za leto in pol. 

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri