Osumljenec nedeljskega umora in poskusa umora v torek k preiskovalnemu sodniku

Motiv tragičnega dejanja še ni znan

15. 3. 2021, 13:02 | Aktualno | Vir: STA

              Osumljenec nedeljskega umora in poskusa umora v torek k preiskovalnemu sodniku (foto: Daniel Novakovič/STA) Daniel Novakovič/STA

Celjski kriminalisti bodo 36-letnega moškega, ki je v nedeljo do smrti zabodel svojo 57-letno mamo, 60-letnega očeta pa je z nožem hudo poškodoval, v torek pripeljali k preiskovalnemu sodniku na zaslišanje. Motiv tragičnega dejanja pa še ni znan, je danes v izjavi za medije povedal vodja celjskih kriminalistov Milan Vogrinec.

Po doslej zbranih obvestilih je 36-letnik, ki sicer ni živel skupaj s starši, noč pred umorom prespal pri njima ter v jutranjih urah, za zdaj še iz neznanega razloga, do smrti zabodel mamo ter z nožem poškodoval tudi očeta. Mati je na kraju dogodka zaradi poškodb umrla, očeta so z reševalnim vozilom odpeljali v bolnišnico, kjer je ostal na zdravljenju, vendar ni v življenjski nevarnosti, je dejal Vogrinec.

Po trenutnih podatkih je očetovo zdravstveno stanje stabilno. Osumljenec je po tragičnem dejanju pobegnil s kraja dejanja. Kmalu po dogodku so ga policisti izsledili v bližini in mu odvzeli prostost. Osumljeni se prijetju ni upiral, za storjeni kaznivi dejanji pa mu grozi najmanj 15 let zapora.

Po Vogrinčevih besedah 36-letnika, ki ima težave z odvisnostjo od prepovedanih drog, doslej policisti niso obravnavali zaradi suma storitve kaznivih dejanj nasilja v družini oz. drugih kaznivih dejanj, povezanih z nasilnim vedenjem. V preteklih letih pa so ga trikrat kazensko ovadili zaradi kaznivih dejanj s področja prepovedanih drog ter obravnavali zaradi posameznih prekrškov s področja javnega reda in miru ter cestnega prometa, je še dejal Vogrinec.

Zaradi odvajanja od odvisnosti je osumljenec iskal pomoč v Sloveniji in tujini.