Osumljenemu za božični trojni umor v Gerečji vasi odrejen pripor

Pretresni vaščani in učitelji

29. 12. 2020, 10:13 | Aktualno | Vir: STA

              Osumljenemu za božični trojni umor v Gerečji vasi odrejen pripor (foto: Daniel Novakovič/STA) Daniel Novakovič/STA

Preiskovalna sodnica ptujskega okrožnega sodišča je zoper osumljenega za božični trojni umor v Gerečji vasi po ponedeljkovem popoldanskem zaslišanju odredila pripor zaradi ponovitvene nevarnosti, so danes povedali na ptujskem sodišču. Na policiji, ki je osumljenca ovadila zaradi trojnega umora, še vedno molčijo o podrobnostih dogajanja.

Do družinske tragedije, v kateri so umrli 61-letni moški ter ženski, stari 58 in 35 let, je prišlo v petek popoldne. Policisti so takrat odvzeli prostost 35-letnemu moškemu, ki je bil z žrtvami družinsko povezan, in ga odpeljali v bolnišnico. Kot so poročali mediji, je bil motiv za dejanje maščevanje partnerici in njenima staršema po tistem, ko naj bi mu ta povedala, da se z njim dokončno razhaja. Dejanje naj bi osumljeni storil pred nekajletnim sinom, pomoč pa je poklicala hudo ranjena mati njegove partnerice, sicer osnovnošolska učiteljica, ki je pozneje zaradi poškodb umrla v bolnišnici.

Po pisanju Večera naj bi 35-letnik, ki se je k družini preselil iz Podlehnika, nato pa sta si s partnerko zgradila svojo hišo ob hiši njenih staršev, izbruhnil že v preteklosti. Po izpovedih znancev naj bi že pred časom odkrito grozil družini, da jih bo vse pobil.

Na Policijski upravi Maribor so sicer zanikali, da bi osumljenemu izrekli prepoved približevanja, so pa potrdili, da so konec novembra prejeli prijavo kršitve javnega reda in miru.

"Patrulja je na kraju ugotovila, da je prišlo do verbalnega spora med partnerjema. Po zbranih obvestilih od prijaviteljev in vpletenih ni bilo zaznanih drugih kršitev, zato je policija o tem dogodku s poročilom obvestila center za socialno delo," so pojasnili.

Po petkovem krvavem dejanju je storilec sedel v avtomobil in se odpeljal do gasilskega doma, tam parkiral in vstopil v eno od hiš čez cesto. Še preden so stanovalci hiše izvedeli, kaj se je zgodilo, so se pripeljali policisti. Osumljeni se tudi na dvorišču še vedno ni umiril, z nožem se je celo porezal po vratu, policisti pa so ga prijeli, ko se je znova zatekel v hišo. Čeprav se je še naprej upiral, so ga hitro obvladali in odpeljali v bolnišnico, še poroča Večer.

Pretreseni vaščani, učitelji in dijaki

V nedeljo zvečer so vaščani Gerečje vasi za eno uro v spomin na preminulo družino ugasnili praznično dekoracijo in prižgali sveče na okenskih policah.  Oglasili so se tudi zvonovi v župnijski cerkvi.

Od 58-letne učiteljice, ki je poučevala na Osnovni šoli Ljudski vrt Ptuj, so se z besedami sožalja in obuditvijo spominov poklonili na njihovi spletni strani. Pred šolo je v njen spomin zagorelo več kot sto sveč.

Ravnateljica Tatjana Vaupotič Zemljič je zapisala:

Drage učenke in učenci, spoštovani starši. Na dan, ki ga svet razglaša za praznik ljubezni, miru in upanja, je ugasnilo upanje za našo učiteljico Jožico Lešnik in za njeno družino. Gospa Jožica Lešnik je bila Učiteljica z veliko začetnico. Svoje bogato strokovno znanje je nesebično razdajala učencem in sodelavcem. Njeno srce je bilo polno ljubezni za vse ljudi. Vsem je želela pomagati, vse je imela rada in vsakomur je prisluhnila. Žal je ni več med nami. V našem spominu bodo ostala vsa njena dobra dela in njena srčnost. Bila je posebna po najboljšem in kot tako si jo bomo zapomnili. Počivaj v miru, draga učiteljica, sodelavka in prijateljica. 

To je že tretja družinska tragedija, v kateri so umrle tri osebe, ki se je letos zgodila v Sloveniji. Minuli teden se je na Okrožnem sodišču v Ljubljani začelo sojenje mlademu moškemu, ki je obdolžen umora treh sorodnikov na območju Občine Domžale junija letos, 22-letnik pa je osumljen umora treh ožjih sorodnikov 9. novembra na Jančah.