Petek bo najtoplejši v tem tednu, v soboto prihaja fronta, ki pa ne bo prav izrazita

V ponedeljek ponovno sonce

26. 3. 2021, 08:45 | Aktualno

              Petek bo najtoplejši v tem tednu, v soboto prihaja fronta, ki pa ne bo prav izrazita (foto: Shutterstock) Shutterstock

Po daljšem obdobju suhega in sončnega vremena nas bo za vikend dosegel vpliv vremenske fronte, ki pa ne bo prav izrazita, so sporočili z Agencije za okolje (Arso).

V petek bo še večinoma sončno . Zjutraj in dopoldne bo še nekaj oblačnosti, popoldne pa bo že večinoma jasno. Zapihal bo jugozahodnik. Dnevna temperatura bo najvišja v tem tednu, po nižinah v notranjosti se bo približala 20 °C .

V soboto bomo pod vplivom jugozahodnega vetra. Od zahoda se bo pooblačilo, na vzhodu Slovenije bo dopoldne še razmeroma sončno . Popoldne bo predvsem na zahodu in jugu že rahlo deževalo, proti večeru se bodo v severni Sloveniji začele pojavljati plohe. Marsikje bo vetroven dan, pihal bo šibak do zmeren jugozahodnik, ki bo izrazitejši na vzhodu Slovenije. Dnevna temperatura bo od 11 do 17 °C.

V noči na nedeljo bo v večjem delu države padlo nekaj dežja . Padavine bodo v nedeljo dopoldne povsod ponehale. Trenutno kaže, da bodo padavine razmeroma skromne, večinoma bo padlo okoli 5 mm dežja, več le ponekod na jugu in zahodu.

V nedeljo popoldne se bo oblačnost trgala, predvsem na vzhodu se bo delno razjasnilo . Dnevna temperatura bo okoli 10 °C, topleje do 14 °C bo ob morju.

Ohladitev bo kratkotrajna, že v ponedeljek bo po nižinah v notranjosti znova okoli 20 °C .