Po 16 urah v Južnem Pacifiku iz oceana rešili inženirja, ki je padel s palube

19. 2. 2021, 11:51 | Aktualno | Vir: STA

              Po 16 urah v Južnem Pacifiku iz oceana rešili inženirja, ki je padel s palube (foto: profimedia) profimedia

Članu posadke tovorne ladje, ki je v odmaknjenem delu Južnega Pacifika padel s palube, je uspelo ogoljufati smrt. 52-letnika so namreč 16 ur po padcu živega rešili iz vode, so nedavno sporočile oblasti v Francoski Polineziji.

Kolegi na krovu ladje Silver Supporter, ki pluje pod zastavo Gibraltarja, so 52-letnega inženirja iz Litve pogrešili v torek zjutraj. Obvestili so obalno stražo, obrnili ladjo ter se odpravili nazaj po že prepluti poti.

Obalna straža s Tahitija je poslala tudi poizvedovalno letalo, ki je preletelo območje, kjer naj bi se po izračunih nahajal moški, ki je v morje padel malo potem, ko je ob 2. uri v torek v ladijski dnevnik zabeležil zadnji vnos. Na koncu so ga pozno zvečer južno od otokov Austral Islands opazili člani posadke njegove ladje.

"V vodi je preživel 16 ur, a z njegovim zdravjem je vse v redu, trpi edino za dehidracijo," je v sredo sporočila obalna straža v mestu Papeete na Tahitiju.

Zakaj je moški padel s palube, ni znano, je pa ladja po njegovi srečni rešitvi nadaljevala pot proti Pitcairnskim otokom sredi Južnega Pacifika, ki so jo sicer začeli na Novi Zelandiji, še piše AFP.