Po delovni nesreči v podjetju v Kamniku tri delavce odpeljali v bolnišnico

Razlitje taline

25. 5. 2021, 10:16 | Aktualno | Vir: STA

              Po delovni nesreči v podjetju v Kamniku tri delavce odpeljali v bolnišnico (foto: Daniel Novakovič/STA) Daniel Novakovič/STA

V podjetju Titan Livarna v Kamniku je sinoči, okoli 19.15, prišlo do razlitja taline. Dva delavca sta bila hudo opečena, še eden pa se je nadihal dima, saj je izliv taline zanetil več požarov. Vse tri delavce so oskrbeli reševalci in jih nato odpeljali v Univerzitetni klinični center Ljubljana, poroča uprava za zaščito in reševanje.

Kot navajajo, je pri transportu posode s talino, temperature okoli 1800 stopinj Celzija, posoda padla na postrojenje. Prišlo je do izliva taline, ki je pobrizgala dva delavca in ju močno opekla. Ob izlivu taline je prišlo tudi do večje poškodbe strojev in več požarov po proizvodnji.

Kraj dogodka so zavarovali gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Kamnik, ki so pogasili požare. Odklopili so elektriko, prezračili prostore, zaprli ventil za zrak in na prosto evakuirali deset oseb. Do prihoda reševalcev nujne medicinske pomoči Kamnik in Ljubljana pa so nudili pomoč hudo opečenima delavcema.

V nesreči, katere vzrok policija še preiskuje, je nastala večja materialna škoda na elektro in strojni opremi.