Po Facebooku se širijo povezave do LAŽNE spletne strani STA

17. 4. 2019, 11:27 | Aktualno | Vir: STA
Po Facebooku se širijo povezave do LAŽNE spletne strani STA (foto: profimedia) profimedia

Slovenska tiskovna agencija (STA) opozarja, da so se na spletnem družbenem omrežju Facebook začela širiti sporočila s povezavami na članke na lažni spletni strani STA. Gre za prevare, ki zlorabljajo ime in blagovno znamko STA.

Članki na lažni spletni strani imajo različno vsebino, med drugim denimo o neznanem mladem slovenskem milijonarju ali pa slovenskem policistu, katerih zgodbe nagovarjajo k preizkusu najnovejše spletne igre z obljubo visoke nagrade.

Klik na tovrstne objave uporabnika pripelje na članek na lažni spletni strani STA, od koder potem spletni prevaranti poskušajo uporabnika pripeljati na spletno stran z igrami na srečo.

Da gre za lažno spletno stran STA, je razvidno iz več znakov.

Članki se nahajajo na različnih spletnih naslovih, kot je na primer http://drtrack.world, ne pa na uradni spletni strani STA, katere domena je https://www.sta.si.

Poleg tega so lažni članki v slovenskem jeziku, spremljajoči osnovni podatki in ključne besede pa v angleškem jeziku, kar ni praksa STA. Tudi elementi v glavi lažne spletne strani občutno odstopajo od elementov na uradni spletni strani STA.

STA obvešča uporabnike, naj bodo previdni pri postopanju, ko naletijo na tovrstne primere sporočil.

  • Primer lažne STA novice

Fake STA

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri