Po Sloveniji sneži, sneg pa se že oprijemlje cestišč!

28. 1. 2019, 09:29 | Aktualno | Vir: STA

              Po Sloveniji sneži, sneg pa se že oprijemlje cestišč! (foto: profimedia) profimedia

Sneženje je že zajelo nekatere kraje po Sloveniji, zlasti na Gorenjskem in Koroškem, v naslednjih urah pa naj bi dež prešel v sneg tudi ponekod drugod po nižinah. Na prometnoinformacijskem centru opozarjajo, da se sneg ponekod že oprijema cestišč, zato pozivajo k previdni vožnji.

Zaradi zahtevnih voznih razmer se je na cestah že zgodilo nekaj prometnih nesreč. Še vedno je zaradi tega oviran promet na cesti med Jesenicami in Kranjsko Goro pri Hrušici, kjer je s ceste zapeljal avtobus. Poškodovanih ni bilo. Na cesti Velenje-Slovenj Gradec pri Mislinjski Dobravi pa je zaradi prometne nesreče promet urejen izmenično enosmerno.

Na Gorenjskem so policisti nekaj nesreč obravnavali že ponoči. Na avtocesti je vozniku sneg z nadvoza poškodoval vetrobransko steklo, na avtocesti pri Brezjah pa sta zaradi neprilagojene hitrosti trčili dve vozili. Dve vozili sta zjutraj trčili tudi na cesti Lesce-Radovljica in v Praprotnem.

Zastoji v prometni konici še vedno nastajajo na štajerski avtocesti med Krtino in Ljubljano ter na dolenjski avtocesti od Višnje Gore proti Ljubljani.

Zaradi snega je prepovedan promet za polpriklopnike in priklopnike je na cestah Ajdovščina-Col-Črni Vrh-Godovič, Kobarid-Bovec ter na hrvaški strani mejnih prehodov Petrina in Babno Polje. Na prelazih Korensko sedlo, Ljubelj in Jezersko so obvezne verige, zaprti pa sta cesta čez prelaz Vršič in cesta Volče-Solarji.

Padavine bodo po napovedi Agencije RS za okolje sicer popoldne že slabele in do večera večinoma ponehale, temperature pa bodo ostale okoli ničle.