Podivjan bik v samem središču Polzele napadel občane - policija ga je bila primorana ustreliti

Nenavadno dogajanje

22. 9. 2021, 08:15 | Aktualno

              Podivjan bik v samem središču Polzele napadel občane - policija ga je bila primorana ustreliti (foto: Profimedia) Profimedia

V ponedeljek se je v okolici Žalca zgodila nenavadna prigoda. Razjarjen bik je strašil po Polzeli, Založah in okoliških zaselkih. Pobegnil je s kmetije, ki se nahaja v sosednji občini Šmartno ob Paki. Bik se ni umiril, zato ga je morala policija usmrtiti. 

Napadel je občana 

Bika so videli v središču Polzele, kjer se je zagnal za občanom. Ta mu je k sreči uspešno pobegnil in jo odnesel brez poškodb. Bik je svojo pot nadaljeval proti Založam, kjer je zašel v hlev in napadel lastnika, kateremu se je prav tako uspelo braniti.

Ker se ni umiril, so ga morali ustreliti

Na Policijski upravi Celje so sporočili:

"Policisti so na kraju stanovalce takoj napotili v stanovanjsko hišo, agresivnemu biku pa so poskušali omejiti gibanje in ga umiriti. Ker je postajal vedno bolj agresiven in nevaren, so ga bili prisiljeni ustreliti. V streljanju ni bil ogrožen nihče od občanov. Bik po do zdaj zbranih podatkih ni poškodoval nikogar od občanov, do kakšne posamezne poškodbe je morebiti prišlo, ko so se mu občani, ki jih je napadal, umikali in bežali."

Spregovorila je tudi predstavnica PU Celje Milena Trbulin, ki je povedala, da nihče od občanov ni bil poškodovan. Dodala je: "Ker je postajal vedno bolj agresiven in nevaren, so ga bili primorani ustreliti. V streljanju ni bil ogrožen nihče od občanov."