Poklon ameriških politikov preminulemu republikanskemu senatorju Johnu McCainu

26. 8. 2018, 10:43 | Aktualno | Vir: STA
Poklon ameriških politikov preminulemu republikanskemu senatorju Johnu McCainu (foto: STA/Robi Poredoš) STA/Robi Poredoš

Številni ameriški politiki so se poklonili republikanskemu senatorju in veteranu vietnamske vojne Johnu McCainu, ki je v soboto v starosti 81 let podlegel možganskemu tumorju.

"Redki med nami so prestali takšno preizkušnjo, kot jo je nekoč John, ali morali pokazati takšen pogum, kot ga je on. Vsi pa si lahko prizadevamo za pogum, da postavimo splošno dobro nad svoje lastno. John nam je pokazal, kaj to pomeni," je zapisal bivši predsednik ZDA Barack Obama.

"Johnu ni bilo nikoli lahko na njegovi življenjski poti - z žrtvovanjem in trpljenjem je navdihnil druge, da so služili nečemu večjemu od sebe," je sporočila Sarah Palin, ki je bila McCainova podpredsedniška kandidatka na predsedniških volitvah leta 2008.

"Senator John McCain je menil, da ima vsak državljan odgovornost narediti nekaj za svoboščine, ki nam jih zagotavlja naša ustava. Med junaškim služenjem v mornarici in v 35 letih v kongresu je vsak dan živel po svojem prepričanju," sta zapisala bivši predsednik ZDA Bill Clinton in bivša državna sekretarka Hillary Clinton.

"Nekatera življenja so tako polna, da si je težko predstavljati, da so se končala. Nekateri glasovi so tako močni, da si je težko misliti, da so utihnili," je o McCainu dejal bivši predsednik George W. Bush.

"Življenje Johna McCaina je dokaz, da so nekatere resnice brezčasne. Značaj. Pogum. Poštenost. Ponos. Življenje, ki uteleša te resnice, pušča dolgo sled," je sporočil bivši podpredsednik John Biden.

"John je postavil načela pred politiko. Postavil je državo pred sebe. Bil je eden najpogumnejših mož stoletja. Vedno bo na seznamu najhrabrejših in najzvestejših služabnikov svobode," je zapisal predsednik predstavniškega doma Paul Ryan.

"Moje najgloblje sožalje in spoštovanje družini senatorja Johna McCaina. Naša srca in molitve so z vami," je sporočil ameriški predsednik Donald Trump.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri