Policija v Avstraliji preprečila napad dveh najstnikov na šolo

29. 11. 2017, 10:47 | Aktualno | Vir: STA

              Policija v Avstraliji preprečila napad dveh najstnikov na šolo (foto: profimedia) profimedia

Avstralska najstnika sta obtožena načrtovanja napada s strelnim orožjem in eksplozivom na šolo v zvezni državi Južna Avstralija. Kot je sporočila policija, sta nameravala ubiti številne ljudi.

Nanju so postali pozorni v začetku meseca, aretirali pa so ju že kmalu zatem, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Tarča načrtovanega napada naj bi bila šola v pokrajini Riverland, severovzhodno od mesta Adelaide. Kot je dejal policijski inšpektor Des Bray, ne dvomi, da je policiji z njuno aretacijo uspelo preprečiti katastrofo. Glede na njihova predvidevanja bi do napada prišlo še pred koncem trenutnega semestra, sredi decembra.

Obtožena fanta, stara 16 in 18 let, sta trenutno v priporu. Policija je pri njiju našla kose prepovedanega orožja, doma izdelano zaščitno obleko in materiale, iz katerih bi lahko izdelala bombo, poročanje avstralskih medijev povzema AFP.

Načrt dvojice je policija razkrila dan po aretaciji 20-letnika, ki naj bi načrtoval nakup orožja in uboj čim večjega števila ljudi na prednovoletni večer v Melbournu. Šlo naj bi za simpatizerja skrajne skupine Islamske države. V primeru najstnikov policija ne omenja povezav s katero od skrajnih skupin.