Policija za zdaj brez novih informacij o poskusu umora sodnice

19. 6. 2019, 13:13 | Aktualno | Vir: STA

              Policija za zdaj brez novih informacij o poskusu umora sodnice (foto: STA) STA

Mariborski kriminalisti v zvezi s preiskavo nedeljskega nočnega poskusa umora sodnice mariborskega okrožnega sodišča Daniele Ružič za zdaj nimajo novih podatkov, zato nadaljujejo z intenzivnim delom oziroma preiskavo. S Policijske uprave Maribor so danes znova pozvali vse, ki bi karkoli vedeli o zadevi, naj jim to sporočijo.

Kakršnekoli informacije v zvezi z dogodkom lahko občani sporočijo na telefonsko številko policije 113 ali številko 080 1200, ki je namenjena anonimnim prijavam, so še dodali.

O podrobnostih preiskave na policiji za zdaj molčijo, še vedno pa nobeden od motivov, bodisi da je šlo za napad, povezan z delom sodnice, ali da je šlo za napad, povezan z njenim zasebnim življenjem, še ni izključen.

Časnik Večer je v torek sicer poročal, da naj bi po njihovih neuradnih podatkih policisti s hudo poškodovano mariborsko sodnico, ki ni več v smrtni nevarnosti, že govorili, a se menda česa drugega kot udarcev ne spominja.

Ružičevo so neznanci v nedeljo malo po polnoči napadli pred njeno hišo v Pekrah in jo hudo poškodovali. Napadli naj bi jo s predmetom, s katerim, pa policisti zaradi interesa preiskave doslej še niso povedali. Neuradno naj bi šlo za kij.

Nasilni napad je enotno obsodil vrh slovenske politike, ključni akterji v pravosodju in varuh človekovih pravic. Mnogi so napad označili oziroma razumeli kot napad na pravno državo in celoten pravosodni sistem.