Ponedeljek bo znova prinesel sneg do nižin!

4. 3. 2018, 17:47 | Aktualno | Vir: STA

              Ponedeljek bo znova prinesel sneg do nižin! (foto: profimedia) profimedia

Sloveniji se v ponedeljek obeta nova pošiljka snega. Čez dan se bodo namreč padavine okrepile in razširile na vso državo, pri tem pa bo v notranjosti večinoma snežilo. Do torka dopoldne, ko bo sneženje ponehalo, lahko po napovedi agencije za okolje v nižinah pade do okoli deset centimetrov snega, na Kočevskem in Notranjskem lahko tudi več.

Vremenska napoved na spletni strani Agencije RS za okolje pove, da se bo ponoči povsod po državi pooblačilo, v ponedeljek zjutraj bodo ponekod na Primorskem in Notranjskem že rahle padavine. Na Primorskem bo pihala šibka burja. Najnižje jutranje temperature bodo od minus štiri do minus ena, na Goriškem in ob morju okoli tri stopinje Celzija.

V ponedeljek bo oblačno, čez dan se bodo padavine nekoliko okrepile in razširile na vso Slovenijo. Po nižinah v notranjosti bo večinoma snežilo. Na Primorskem bo še pihala šibka burja. Najvišje dnevne temperature bodo od nič do tri, na Primorskem do osem stopinj Celzija. V torek dopoldne bo sneženje ponehalo, v severovzhodni Sloveniji se bo popoldne delno zjasnilo.

Predvsem na Primorskem in Notranjskem se bodo padavine pojavljale tudi torek popoldne. Po nižinah bo deževalo. V sredo bo na vzhodu nekaj sončnega vremena, drugod bo večinoma oblačno. Predvsem v jugozahodni Sloveniji bo občasno rahlo deževalo. Ponekod bo pihal jugozahodni veter.