Portugalski predsednik pomagal rešiti dve ženski iz morja

Nesreča s kajakom

17. 8. 2020, 20:47 | Aktualno | Vir: STA

              Portugalski predsednik pomagal rešiti dve ženski iz morja (foto: Profimedia) Profimedia

Portugalski predsednik Marcelo Rebelo de Sousa je med dopustom v portugalski pokrajini Algarve pomagal rešiti dve ženski iz morja, ki sta se prevrnili s kajakom.
 

71-letnega predsednika so pri tem ujele videokamere, saj je odplaval proti ženskama, ravno ko se je na plaži pogovarjal z novinarji. Takrat je bil pri ženskah že drugi moški, ki jima je skušal pomagati, da bi obrnili kajak, drugi moški pa se jim je na vodnem skuterju približeval, poroča britanski BBC na svoji spletni strani. Ta moški je nato kajak odvlekel do obale.

Potem ko je pomagal ženskama, je predsednik Rebelo de Sousa novinarjem povedal, da ju je močan tok v zaliv prinesel s sosednje plaže. Močan tok ju je potegnil skupaj s kajakom, nato pa prevrnil, tako da sta spili veliko morske vode. Tako nista mogli obrniti kajaka, niti splezati nanj ali plavati. Dodal je, da mu je pomagal domoljub na vodnem skuterju.

Po poročanju lokalnih medijev predsednik dopustuje v različnih krajih po državi, da bi promoviral turizem, ki ga je močno prizadela pandemija novega koronavirusa.