Poslanka Eva Irgl okužena s koronavirusom

2. 12. 2020, 12:02 | Aktualno | Vir: STA

              Poslanka Eva Irgl okužena s koronavirusom (foto: Tamino Petelinšek/STA) Tamino Petelinšek/STA

Poslanka SDS Eva Irgl je okužena z novim koronavirusom. Zaradi slabšega zdravstvenega počutja je v torek opravila test, so sporočili iz poslanske skupine SDS. Po priporočilu epidemiologa bo poslanka deset dni v samoizolaciji.

S koronavirusom se je novembra sicer okužil tudi poslanec Levice Primož Siter. Oktobra pa so okužbo potrdili pri poslancu SD Gregorju Židanu in poslanki NSi Tadeji Šuštar. Že nekajkrat so se poslanci in drugi zaposleni v DZ znašli v karanteni zaradi tveganih stikov.

Sicer poslovnik DZ po aprilskih spremembah omogoča poslancem delo na daljavo, poslanci lahko na seji sodelujejo prek avdio-video konferenčnega sistema, omogočeno pa je tudi glasovanje na daljavo.

Ob prvih izdanih karantenskih odločbah poslancem je predsednik DZ Igor Zorčič izpostavil, da si že od začetka epidemije novega koronavirusa v DZ vsi prizadevajo, da bi funkcioniral kar se da normalno. "Dejstvo je, da se je tudi DZ kot institucija, kjer poleg 90 poslancev dela okoli 350 ljudi, kjer se giba veliko ljudi, soočil z epidemijo," je takrat dejal Zorčič.

S koronavirusom sta se sicer okužila tudi ministra za okolje in prostor Andrej Vizjak ter zunanje zadeve Anže Logar. Oktobra so okužbo potrdili tudi pri mariborskem županu Saši Arsenoviču.