Prekinitev električne energije v Čakovcu vodila do najdbe trupla v zamrzovalniku

17. 2. 2019, 13:07 | Aktualno | Vir: STA

              Prekinitev električne energije v Čakovcu vodila do najdbe trupla v zamrzovalniku (foto: profimedia) profimedia

V Hrvaškem Medžimurju so v zamrzovalniku družinske hiše v soboto našli truplo ženske, ki naj bi izginila pred 19 leti. Kot je danes potrdil tiskovni predstavnik policije v Čakovcu, so v zvezi s tem v soboto aretirali 45-letno žensko, poroča hrvaška tiskovna agencija Hina. Policija ni navedla identitet aretirane in umrle, ker preiskava še poteka.

V celofan zavito truplo so v hiši v kraju Palovec po poročanju medijev odkrili po izpadu elektrike, ko se je odtalilo in se je od njega začel širiti neznosen vonj.

Hrvaški mediji primer povezujejo s primerom leta 1977 rojene Jasmine Dominić, ki je z nekaj let starejšo sestro živela v tej hiši, medtem ko so bili njeni starši na delu v tujini. Za njo se je leta 2000, ko je bila stara 23 let in je študirala v Zagrebu, izgubila vsaka sled, kot pogrešana pa je bila uradno prijavljena šele leta 2005.

Policija je po odkritju trupla v soboto zaslišala dva človeka, nato so 45-letno žensko pridržali. Po neuradnih podatkih naj bi šlo za starejšo sestro pogrešane Jasmine Dominić.

Policija vzroka smrti ni navedla, ker preiskava še poteka.