Premier Boris Johnson od ponedeljka naprej spet na delovnem mestu

26. 4. 2020, 13:33 | Aktualno | Vir: STA

              Premier Boris Johnson od ponedeljka naprej spet na delovnem mestu (foto: profimedia) profimedia

Britanski premier Boris Johnson se bo v ponedeljek vrnil na delovno mesto v pisarno na Downing Street, potem ko je uspešno okreval po okužbi s koronavirusom, je sporočil tiskovni predstavnik britanske vlade. Trenutno še okreva v rezidenci Chequers zunaj Londona.

Johnson je moral zaradi okužbe z novim koronavirusom tudi v bolnišnico, kjer je preživel tri dni na intenzivni negi. Stanje se mu je potem izboljšalo in 12. aprila je bolnišnico St. Thomas lahko zapustil.

V petek naj bi sicer že imel triurni sestanek z visokimi člani vlade. Med njimi je bil tudi zunanji minister Dominic Raab, ki ga je v času bolezni nadomeščal, je poročala britanska tiskovna agencija PA.

Johnson naj bi dobesedno navijal, da mu dovolijo vrnitev na Downing Street že v ponedeljek. Za krmilo vlade pa se vrača v obdobju, ko se krepijo pritiski po zmanjšanju omejevalnih ukrepov za zajezitev širjenja virusa, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Velika Britanija se je sicer v soboto pridružila skupini držav z več kot 20.000 smrtnimi žrtvami zaradi covida-19. Glede na podatke zdravstvenega ministrstva iz sobote so od petka zabeležili 813 novih smrtnih primerov, s čimer se je skupno število umrlih zaradi koronavirusa povzpelo na 20.319. Zabeležili so tudi 4913 novih primerov okužbe, s čimer je njihovo število povečalo na 148.377.

V to statistiko so sicer zajeti le tisti, ki so umrli v bolnišnicah, kar pomeni, da je dejansko število umrlih verjetno višje.