Profesionalne pokerašice

12. 4. 2011, 11:04 | Aktualno | Vir: Playboy

Liv Boeree

Poker ni nostalgija Divjega zahoda, zelo živ je tudi danes. Predstavljamo vam tri najmikavnejše med profesionalnimi igralkami te hazardne igre, PokerStarsove lepotice. Pazite se jih, saj niso samo lepe!

Liv Boeree

Metalka po duši, astrofizičarka po izobrazbi in ­pokerašica po naravi.

Liv, doma iz Velike Britanije, članica ekipe Team PokerStars Pro, je ena najuspešnejših poker igralk vseh časov. Njeni zaslužki na turnirjih v živo namreč znašajo že skoraj dva milijona dolarjev. Študirala je na univerzi v Manchestru in diplomirala iz astrofizike, preden se je podala na pot slave kot manekenka in TV-voditeljica v številnih oddajah. Čeprav Liv na prvi pogled deluje kot sladko dekle, pa je ­njena narava daleč od tega. Svojevrsten je že njen okus za glasbo, saj obožuje metal, v prostem času pa rada igra na svojo električno kitaro.

Liv pravi, da svoj seksi videz uporabi kot orožje, ko se pojavi priložnost, da nasprotnika zmede in zaradi tega proti njej ne igra tako učinkovito. Po­udarja, da se morajo še posebej ženske pri pokru zavedati svojega videza in ga znati pravilno unovčiti, saj je to nepogrešljivi del dobre igralke, pa tudi igralca. Njena največja zmaga: na turnirju PokerStars Evropske poker turneje v San Remu je osvojila prvo mesto in s tem 1,2 milijona evrov.
In največja izguba: na svetovnem prvenstvu v pokru je v dveh urah zapravila deset ­tisoč dolarjev.

Sandra Naujoks

Poker igralka z dobrodelno platjo.

Ekipa Team PokerStars Pro ima v svojih vrstah še eno ­izmed uspešnejših igralk ­pokra. Sandra je simpatična igralka prodorno modrih oči, ki lahko zmedejo še tako osredotočene igralce. Po študiju nemščine in zgodovine je najprej delala kot učiteljica, nato se je odločila za pot grafične oblikovalke, preizkusila pa se je tudi v manekenstvu. Med vsemi aktivno­stmi, ki se jih je lotila, pa je prevladal ravno poker. Kmalu po začetku profesi­onalne pokeraške kariere je dosegla enega izmed velikih uspehov.

Leta 2009 je nam­reč zmagala na turnirju PokerStars Evropske poker turneje v Dortmundu in domov odnesla več kot milijon dolarjev. S tem je postala šele druga ženska, ki je kadarkoli zmagala na turnirju Evrop­s­ke poker turneje. Po tem nas­topu je nizala uspehe in ves čas napredovala strmo navzgor. Med drugim je prejela tudi nagrado za evropsko žensko igralko leta. Sandra kljub velikim zaslužkom na turnirjih ne živi razkošno in razsipno. Raje kot to je ustanovila dobrodelno organizacijo All in 4 Kids, v okviru katere pomaga otrokom v socialni stiski.

Vanessa Rousso

Ambasadorka ženskih poker igralk.

Je ena najvidnejših članic ekipe PokerStars Pro. Francoska in ameriška držav­ljanka, rojena v New Yorku, je z odliko ­diplomirala na univerzi Duke. Nato se je vpisala na pravno šolo v Miamiju, da bi ­postala finančna pravnica. To se ji je dogajalo, preden je odkrila poker. Med študijem je Vanesso začela zanimati teorija iger, ki uči, kako v vsakodnevnem življenju uporabiti kompleksne matematične strategije za sprejemanje odločitev. To znanje je združila z velikim veseljem do iger, ki ga je imela od nekdaj, in tako ni nič čudnega, da je postala igralka pokra.

Vanessa je svojo najvišjo denarno nagrado osvojila z igro na spletu. Oktobra 2007 je bila nam­reč druga na glavnem turnirju PokerStars World Championship of Online Poker. ­Prejela je 700 tisoč ameriških zelencev, kar je ena največjih denarnih nagrad v zgodovini spletnega pokra. Ko Vanessa ne igra, ima številne hobije. Sebe opisuje kot adrenalinskega odvisnika, zato redno skače s ­padalom in hodi na bungee jumping. Za nekaj poker revij je prispevala tudi članke o strategiji in v okviru nekaterih PokerStarsovih turnirjev organizira tudi poker šole za ženske.

PokerStars

Največja spletna poker soba na svetu je PokerStars (www.pokerstars.si), kjer je na voljo več poker iger na vsaki stopnji, večji turnirji in več igralcev kot na katerikoli drugi, s podporo, ki je na voljo 24 ur na dan in sedem dni v tednu. Zagotavljajo, da so nakazila varna, izplačila hitra in program vrhunski. Obstajajo različne, tudi naci­o­nalne profesionalne PokerStarsove ekipe. Slovenske trenutno ni, je pa tudi pri nas vedno več dobrih igralcev pokra, s katerimi sodelujejo na druge načine. Pred kratkim so jim denimo ponudili zanimiv izziv v obliki razpisa Sanjska služba. Šest igralcev iz srednje in vzhodne Evrope, ki so se najbolje odrezali v kvalifikacijskih turnirjih, je dobilo pogodbo za enoletno plačano službo igralca pokra. Sanjske službe tokrat ni uspelo osvojiti nobe­nemu od slovenskih igralcev, ­toda v prihodnosti bo še nekaj takšnih priložnosti.

Foto promocijske fotografije