Protikoronske omejitve v Belgiji ne bodo veljale za Miklavža

Otroci bodo veseli daril

15. 11. 2020, 06:33 | Aktualno | Vir: STA

              Protikoronske omejitve v Belgiji ne bodo veljale za Miklavža (foto: profimedia) profimedia

Otroci v Belgiji so si ta teden globoko oddahnili, ko je tamkajšnja vlada potrdila, da za Miklavža ne bodo veljale stroge omejitve ob pandemiji covida-19. Ministra za zdravje in notranje zadeve sta dobremu možu poslala pismo, v katerem potrjujeta, da zanj velja izjema od strogih koronskih pravil, poroča nemški Deutsche Welle.

Notranja ministrica Annelies Verlinden in minister za zdravje Frank Vandenbroucke sta potrdila, da Miklavžu po prihodu v Belgijo iz Španije, kjer živi, ne bo treba v karanteno. Poleg tega bo smel kljub policijski uri v noči na 6. december raznašati darila.

Ministra sta v skupnem pismu Miklavžu, objavljenem v belgijskem dnevniku Le Soir, še izrazila zadovoljstvo, ker Miklavž kljub visoki starosti ni zbolel za koronavirusno boleznijo 19, ki v Španiji povzroča veliko težav. Dobrega moža sta še pozvala, naj dela tisto, kar najbolje zna: osrečuje vse otroke. "Računava nate," sta dodala.

Sta ga pa tudi opomnila, da mora kljub izjemi, ki velja zanj, vedno spoštovati medsebojno razdaljo, si redno umivati roke ter kljub svoji dolgi beli bradi nositi zaščitno masko. Miklavžu sta tudi sporočila, da je letos vsak otrok heroj in da mu za spremembo ne bo treba pisati v knjige, kdo je bil priden in kdo ne.

Za belgijske otroke je večinoma Miklavž tisti, ki jih obdari ob koncu leta, in ne Božiček kot v številnih drugih državah, še pojasnjuje Deutsche Welle.