Razprava o zaščiti žrtev spolnega nasilja: "Nasilje je najhujši napad na osebno integriteto!"

10. 1. 2019, 13:11 | Aktualno | Vir: STA
Razprava o zaščiti žrtev spolnega nasilja: "Nasilje je najhujši napad na osebno integriteto!" (foto: profimedia) profimedia

Ministrstvo za delo ob razpravah o ustreznosti zakonodaje na področju spolnega nasilja poudarja, da je vsaka oblika nasilja, vključno s spolnim nasiljem, med najhujšimi napadi na osebno integriteto. Skupina za spremljanje izvajanja Istanbulske konvencije bo kmalu govorila o možnih spremembah kazenske zakonodaje.

Ob vprašanju ustreznosti ureditve kaznivega dejanja posilstva, ki se je ob aktualni sodbi višjega sodišča v Kopru v zvezi z obravnavo konkretnega primera spolnega nasilja znova izpostavilo, je ministrstvo spomnilo na mnenje pravne stroke. V skladu z njim je kazenski zakonik usklajen s konvencijo.

A ker gresta zakonodaja in praksa v nekaterih pogodbenicah v smer natančne obravnave oblik nasilja, je tudi pri nas treba preveriti možne spremembe. To bo prihodnji teden tema na medresorski skupini za spremljanje izvajanja konvencije.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri