S pomočjo pand restavracija na Tajskem ohranja varnostno razdaljo

20. 5. 2020, 15:03 | Aktualno | Vir: STA

              S pomočjo pand restavracija na Tajskem ohranja varnostno razdaljo (foto: Profimedia) Profimedia

Restavracija na Tajskem si je v okviru prilagoditev v času pandemije koronavirusa omislila, da bo varnostno razdaljo med gosti zagotavljala s plišastimi pandami, ki jih je posedla na stole. Podobne ideje pa imajo tudi druge restavracije po svetu.

Tajska je v zadnjih tednih začela rahljati ukrepe za zajezitev širjenja koronavirusa in med drugim so lahko svoja vrata odprle mnoge restavracije, ki pa se morajo držati določenih smernic, med drugim ohranjanje varnostne razdalje med gosti.

Ena od restavracij Maison Saigon je sprva to upoštevala tako, da je bil za vsako mizo le en stol, vendar je to delovalo zelo osamljeno, zato so nasproti gostov na stol zdaj posedli plišasto pando, poroča portal Insider. "Zaradi igrače se počutim manj osamljenega, ko jem sam," je dejal eden od gostov.

To pa ni edina restavracija, ki skuša na kreativen način ohranjati varno razdaljo med gosti. Ena od restavracij v Avstraliji je izrezala goste iz kartona in jih postavila na prazne stole, v ozadju pa predvajajo klepet gostov, da s tem zagotovijo kar se da pristno izkušnjo obiska restavracije.

V ZDA so v eni od restavracij na stole posedli človeške lutke, ki jih običajno vidimo v trgovinah z oblekami. V Nemčiji pa v enem od gostinskih obratov goste prosijo, da si dajo na glavo klobuke, narejene iz penastih tulcev, s katerimi lahko zagotavljajo varno razdaljo.