Pri Savudriji pogrešan slovenski deskar sam priplaval na obalo Trsta!

30. 10. 2018, 19:00 | Aktualno | Vir: STA

              Pri Savudriji pogrešan slovenski deskar sam priplaval na obalo Trsta! (foto: profimedia) profimedia

Pogrešani slovenski deskar je priplaval na obalo Trsta in je v bolnišnični oskrbi, poročajo mediji. Pogrešan je bil od ponedeljka, ko sta se s hrvaškim kolegom kljub močnemu jugu in visokim valovom odpravila na deskanje nedaleč od svetilnika v Savudriji. Hrvaški državljan se je rešil, slovenskega državljana pa so danes cel dan iskali na morju.

Deskarja sta se v ponedeljek kljub rdečemu opozorilu in slabim vremenskim razmeram odločila za deskanje nedaleč od svetilnika pri Savudriji. Eden je bil z jadralno desko, drugi pa s kajtom. Nazadnje so ju videli pred pristaniščem v Umagu. Veter jima je uničil jadra in padla sta v morje, kar so opazili ljudje na obali.

Hrvatu se je potem uspelo rešiti na obalo, Slovenca pa je odneslo naprej.

Kot poroča TV Slovenija, naj bi šlo za 47-letnega učitelja športne vzgoje iz Ljubljane. Iskali so ga danes cel dan tako na hrvaški tudi slovenski in italijanski strani.

Italijanska obalna straža je nato blizu Gradeža našla del opreme, pogrešanega deskarja pa so na območju iskali tudi z letalom obalnega letalskega centra Portorož.

Kot je sporočil poveljnik Civilne zaščite Srečko Šestan, akcija, v kateri so sodelovale posadke iz Slovenije, Hrvaške in Italije, kljub dobri vidljivosti ni bila uspešna in so jo zaradi teme za danes zaključili.

Z iskanjem naj bi nadaljevali v sredo, a deskarja je odneslo do Trsta, kjer se je uspešno rešil na obalo. To je za portal 24ur.com potrdil tudi Šestan.

Po poročanju 24ur je deskar podhranjen, dehidriran, izčrpan in podhlajen, a njegovo stanje ostaja stabilno. Rešil ga je neopren, v katerega je bil oblečen, in deska, ki se je je oklepal. najverjetneje je pomagalo tudi še vedno razmeroma toplo morje.